AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mavi Kart hangi ulkelerde gecerli?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.493
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mavi Kart hangi ülkelerde geçerli?​

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan , Kıbrıs , Çek Cumhuriyeti, Estonya , Finlandiya , Fransa , Almanya, Yunanistan, Macaristan , İtalya , Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta , Hollanda , Polonya , Portekiz , Romanya , Slovakya, Slovenya , İspanya ve İsveç .

AB mavi kart kimlere verilir?​

Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişilere, talepleri halinde sayılan haklardan faydalanabileceklerini gösteren Mavi Kart düzenlenerek verilir. Bu Kart, 21/02/1963 tarihli ve 210 sayılı Değerli Kağıtlar Kanunu kapsamındadır.

Mavi Kart almak için neler gerekir?​

Mavi Kart almak için neler gerekir?
Mavi Kart Nasıl Alınır? Mavi kart başvurusu için kartı alma talebini içeren dilekçe, fotoğraf ve yabancı devlet vatandaşı olduğuna dair resmi makamlarca onaylanmış bilgi içeren belgeler ile birlikte müracaat mercilerine başvurulur.

Mavi kart kaç lira?​

Mavi kart kaç lira?
İETT 2022 ÜCRET TARİFESİ Mavi Kart (aylık) 316 liradan 430 liraya, aylık öğrenci 57,50 liradan 78 liraya, aylık sosyal (öğretmen-60 yaş) 196 liradan 266 liraya yükseltildi.

Mavi kart kimlik yerine geçer mi?​

5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinin 7 nci fıkrası “Bu maddenin sağladığı hakların kullanılmasında Mavi Kartın ibrazı yeterlidir.” hükmü gereğince değerli kâğıtlar kapsamındaki yeni Mavi Kart, kimlik belgesi olarak kullanılabilecektir.

Mavi Kartla türkiyede ne kadar kalabilir?​

Mavi Kart hamili kişiler ikamet izni alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak isteğe bağlı olarak talep edilmesi halinde 5 yıla kadar ikamet izni verilmektedir. Bu ikamet izinleri 492 sayılı Harçlar Kanununun 88. Maddesi gereğince harçsız olarak düzenlenmektedir.

AB mavi kart nasıl alınır nedir?​

AB mavi kart nasıl alınır nedir?
Mavi kart nitelikli insanlar için çalışma ve oturma izni sağlar. Yani mavi karta sahip olan kişiler sınırsız şekilde Avrupa ülkelerinde ikamet ve çalışma iznine sahiptir. Mavi Kart Nasıl Alınır? Mavi kart sahibi olabilmek için, o ülkede işveren tarafından çağırılmak, alanında uzman olmak ve o ülkede doğmak gereklidir.

Mavi kartlılar Türkiye’de evlenebilir mi?​

Mavi kartlılar Türkiye’de evlenebilir mi?
Mavi Kart Sahibi Olanlarda Nikah Hakkı Mavi kart sahibi olanlar nikah hakkı elde edebilmektedir. Türkiye vatandaşlığından izinli olarak çıkarak mavi kart elde eden kişiler, gerekli nikah işlemleri için prosedürleri ve evrakları tamamlamak suretiyle başvuru yapabilmektedir.
 
Mavi Kart, Türk vatandaşlığından çıkma izni alarak vatandaşlığını kaybeden kişilere verilen bir kimlik belgesidir. Mavi Kart, birçok Avrupa ülkesinde geçerlidir ve bu ülkeler arasında Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç bulunmaktadır.

Mavi Kart almak için başvuru sahibinin yabancı bir devlet vatandaşı olduğunu kanıtlayan belgelerle birlikte başvuruda bulunması gerekmektedir. Ayrıca, Mavi Kart sahipleri Türkiye'de ikamet izni alma zorunluluğu olmamakla birlikte isteğe bağlı olarak 5 yıla kadar ikamet izni alabilmektedirler.

AB Mavi Kart ise nitelikli insanlar için çalışma ve oturma izni sağlayan bir belgedir. Mavi Kart sahipleri, bu kartlarıyla sınırsız şekilde Avrupa ülkelerinde ikamet ve çalışma iznine sahiptirler. Mavi Kart sahibi olanlar, Türkiye vatandaşı olmaksızın Türkiye'de evlenebilir ve gerekli prosedürleri tamamlayarak nikah işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Son olarak, Mavi Kartın kimlik belgesi olarak kullanılabileceği belirtilmektedir. Bu sayede Mavi Kart sahipleri, kimlik belgesi yerine Mavi Kartlarını ibraz ederek haklarını kullanabilirler.
 
Geri
Üst