AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mavi gri Akif Alkan Kimdir?

Editör

Yeni Üye

Mavi gri Akif Alkan Kimdir?​

1996’da uşak’ta doğdu. lise öğrenimi izmir’de tamamlamış, marmara üniversitesi’nde lisans eğitimini sürdürmektedir. 2016’da yusuf kurtucu ile beraber mavi gri isimli bağımsız müzik projesine başladılar. 2018 mayıs ayında ilk albümleri ilkyaz yağmuru yayınlandı.

Mavi gri ismi nereden gelir?​

Mavi gri ismi nereden gelir?
Bunun kendisi için özel bir hikayesi vardı fakat aynı şarkılardan çıkarılan manalar gibi çok öznel bir konu olduğu için yalnızca bir açıdan şöyle özetleyebiliriz: ‘Mavi’ rengi gökyüzünü, geleceği ve pozitif duyguları, ‘Gri’ ise beton rengi sokakları, İstanbul’u ve biraz da negatifliği ifade ediyor diyebiliriz.

Mavi gri ben sende yandım ne zaman çıktı?​

2018Ben Sende Yandım / Çıkış tarihi

Mavi gri kaç kişi?​

Mavi gri kaç kişi?
Mavi Gri, 2016 yılında Akif Alkan ve Yusuf Kurtucu tarafından kurulmuş daha sonra ise gruba Halef Binici dahil olmuştur. Türk bağımsız alternatif rock grubudur.
Mavi gri kim söylüyor?​
grubun üyeleri vokal & ritim gitarda akif alkan, lead gitarda lise yıllarında rock’n purple yarışmasında ikincilik elde etmiş olan yusuf kurtucu, davulda halef binici’dir. ilk olarak 2016 sonlarında “ben sende yandım” isimli demo kaydını, ardından papatyalar ve odamda hayalin saklı parçalarını bağımsız olarak yayınladı …

Mavi gri ne zaman kuruldu?​

Mavi gri ne zaman kuruldu?
2016Mavi Gri / Kariyer başlangıcı

Mavi gri kimler var?​

Gri grubu kimdir?​

Gri grubu kimdir?
Şehirli insanın günlük hayatından beslenen grubun üyeleri Burak Evren, Emre Maşalacı, Ulaş Şenyurt, Berk Evren ve Can Öncül ile, cumartesi günü verecekleri konser öncesinde bu albümü konuştuk.

Mavi gri gitaristi kim?​

Söz ve müzik grubun vokalisti Akif Alkan tarafından yazıldı. Elektro gitarda Yusuf Kurtucu, bas gitarda Mustafa Orsan, davulda Halef Binici ve saksafonda İbrahim Demirtan var.

Mavi gri konserde hangi şarkılar var?​

Mavi gri konserde hangi şarkılar var?
yolları açık olsun, sevenleri, dinleyenleri bol olsun….şarkı listesi:
- aklımı kaçırdım.
- ansızın gel.
- ben sende yandım (mavi)
- bu dünyadan böyle geçtim.
- en ucunda hayatın.
- odamda hayalin saklı
- papatyalar.
- sessiz ve serin.
Ben sende yandım kimin şarkısı?​
Mavi GriBen Sende Yandım / Sanatçı

Gri grup mu?​

Gri grup mu?
Rock grubu Gri’nin, Avrupa Müzik etiketiyle yayınlanan “Yıldız” isimli şarkısı bugün yayınlandı.

Tuğkan konser bileti ne kadar?​

Birbirinden Keyifli Şarkılarla Genç Şarkıcı ‘Tuğkan’ Konser Bileti 45 TL Yerine 36 TL.

Tuğkan konser nerede?​

Tuğkan konser nerede?
Tuğkan – Selçuklu Kongre Merkezi.

Mavi Gri'nin hikayesi ve müzik kariyeri hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Akif Alkan ve Yusuf Kurtucu tarafından 2016 yılında kurulan grup daha sonra Halef Binici'nin de katılımıyla genişlemiştir. Akif Alkan vokal ve ritim gitarda, Yusuf Kurtucu lead gitarda ve Halef Binici davulda yer almaktadır.

Grubun ilk albümü "Ilkyaz Yağmuru" 2018 yılında yayınlanmıştır. Mavi Gri'nin konser set listesinde ise şu şarkılar yer almaktadır: "Aklımı Kaçırdım", "Ansızın Gel", "Ben Sende Yandım (Mavi)", "Bu Dünyadan Böyle Geçtim", "En Ucunda Hayatın", "Odamda Hayalin Saklı", "Papatyalar" ve "Sessiz ve Serin".

"Mavi Gri" isminin kökenine gelince, Mavi'nin gökyüzünü, geleceği ve pozitif duyguları, Gri'nin ise beton rengi sokakları, İstanbul'u ve biraz negatifliği ifade ettiği belirtilmiş. Grubun müziği genellikle bağımsız alternatif rock tarzında olup, şarkılarının söz ve müziği Akif Alkan tarafından bestelenmektedir.

Gri grubu ile ilgili bilgi verilirken, Gri'nin popüler şarkısı "Yıldız"ın Avrupa Müzik etiketiyle yayınlandığı belirtilmiştir. Ayrıca, Tuğkan adlı genç şarkıcının Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenleyeceği konserin bilet fiyatı ve tarihine de değinilmiştir.

Geri