Matrix filmi aslinda ne anlatiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Matrix filmi aslinda ne anlatiyor?​

Gerçek olarak algıladığı dünya, aslında insanları biyolojik olarak pil olarak kullanan otonom makinelerin yarattığı bir bilgisayar simülasyonudur. Gerçek dünya, hasat edilmeyi bekleyen insan tarlalarıyla dolu çorak bir çorak arazidir. Kahinle tanışan Neo, insanlığı makinelerden kurtaracağına dair kehaneti öğrenir.
Neo program mı?
öncelikle neo, insan değil; bir robot matrix’in gelişmesine önemli katkılardan birini sağlayan önemli bir program. makina dünyası tamamen denklemlerle çalışan deterministic bir sistem.
Gözlerim neden acıyor Morpheus?
neo: gözlerim neden ağrıyor? morpheus: “çünkü onları daha önce hiç kullanmadın.” “morpheus : sen hiç gerçek olduğundan emin olduğun bir düş gördün mü neo? peki bu düşten hiç uyanmasaydın, düşler dünyası ile gerçek dünya arasındaki farkı nasıl anlayacaktın?”

Matrixte Zion da simülasyon mu?​

7. Absürt: İnsanlar da Aslında Simülasyonun Bir Parçası Makineler belki de insanları oynayabilecekleri simülasyonlar olsun diye yarattı. Bu yüzden Matrix ne kadar yapaysa Zion da onun kadar yapay bir form.
Neo makine mi insan mı?
neo, makineleşen bir insanı, smith ise insanlaşan bir makineyi temsil ediyor. neo, smith’in varlık amacı haline geliyor.
Neo kime denir?
Neo-, Yunanca neos yani “yeni” sözcüğünden türemiş ve eklendiği kelimeye en basit tabirle “yeni” anlamı katan veya “yeni” vurgusu yapan bir ön ektir. En bariz “yeni” anlamıyla şu tür sözcüklerde kullnılmıştır: Neapolis, Napoli’nin orijinal Yunanca ismi, “yeni şehir” anlamındadır.

Morpheus gerçek nedir?​

Gerçeği nasıl tanımlarsın? Eğer hissedebildiğin şeylerden bahsediyorsan, koklayabildiğin, tadabildiğin ve görebildiğin, o zaman gerçek, basitçe beynine iletilen elektronik sinyallerdir.
Neden burada olduğunu biliyorum?
Trinity: Neden burada olduğunu biliyorum, Neo. Ne yaptığını biliyorum.Neden az uyuduğunu, yalnız yaşadığını ve her gece bilgisayar önünde, neden sabahladığını biliyorum. Sen onu arıyorsun. Biliyorum, çünkü ben de bir zamanlar aynı şeyi arıyordum.

Geri