Matlasmis cam nasil parlatilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Matlaşmış cam nasıl parlatılır?​

Bir miktar karbonatı bir kasenin içine dökün. Hafifçe ıslattığınız bulaşık süngerini karbonata batırın. Ardından bulaşık süngeri ile bardağın içini ve dışını iyicene ovalayın. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; bu işlemi süngerin yumuşak, yani sarı kısmı ile yapmanızdır.

Bardakların altındaki kireç nasıl temizlenir?​

Bir kasenin içine bir paket karbonatı dökün. Ardından bulaşık süngerini ıslatın ve karbonata batırın. Bulaşık süngerinin karbonata batırılmış yumuşak kısmıyla matlaşan bardaklarınızın bütün kısımlarını iyice ovalayın. Bu işlemin ardından bardaklarınızı sıcak suyla durulayın.
Bardak sararması nasıl geçer?
Bardağın nemli olan bölgelerine karbonat kolay bir şekilde yapışır. Ardından çay bardaklarınızı bu şekilde birkaç dakika boyunca bekletmelisiniz. Devamında lekelerin olduğu bölgeleri bulaşık süngeri ya da bir bez yardımı ile iyice silebilirsiniz.

Bardakları parlatmak için ne kullanılır?​

Sirke: Bir ölçek sirke ve bir ölçek su ile hazırlayacağınız karışıma matlaşan bardaklarınızı koyun ve bir müddet bekletin. Birkaç saat sonra sirkeli sudan çıkardığınız bardakları yumuşak bir bezle ovun. Su izlerinin nasıl bu kadar çabuk yok olduğuna şahit olacaksınız.

Bulaşıkları parlatmak için ne yapmalı?​

Temizleme gücü ve kokusu gidericiliği çok yüksek olan beyaz sirkeyi büyük marketlerden kolayca temin edebilirsiniz.
- 1. adım: Bulaşık makinesini boşaltın ve içinde kalıntı olmadığından emin olun.
- 2. adım: Bir kasenin içine beyaz sirke koyup makineyi çalıştırın.
- 3. adım: Makinenize karbonat dökün ve yeniden çalıştırın.
Sararmış çay bardakları nasıl beyazlatılır?
Yapılacak işlem çok basit ve de “sağlıklı”. Bulaşık süngerinizin sarı tarafının üzerine 1 çay kaşığı karbonat dökün ve sararan bardakları karbonat dökülmüş süngerle yıkayın! Hoopp, bardaklarınız pırıl pırıl oldu bile… İşte hepsi bu kadar!

Geri