AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Matignon dograma nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Matignon doğrama nedir?​

Paysanne doğrama şekli rastgele uygulanırsa matignon doğrama adını alır (Gürman, 2003: 73). Kaynak: Güldemir, 2009. Yarım veya bir santimetre kare kesitindeki 4- 6 cm uzunluğunda kare prizmalar şeklinde olan doğramadır (Gürman, 2003: 73).
Masedon doğrama tekniği nedir?
Macedonie (Makedon) Sebzeleri önce gönlünüzce istenilen uzunlukta kesip, ardından küçük ve küp küp parçalar haline getirdiğiniz doğrama tekniği olarak karşımıza çıkar.
Batonnet nedir?
Ekmek değil o: Batonnet (Batonet) Ev mutfaklarında genellikle parmak kalınlığında denir ona. Sebzelerin 0,5-1 cm. arası kalınlıkta ve 4-5 cm. uzunluğunda kesilmesidir. Jülyen kesim kibrit çöpüne benzetiliyorsa onu parmağa benzetmek yanlış olmaz. Sebzeleri muntazam bir şekilde “küp küp” doğramanıza olanak sağlar.

Mirepoix Doğrama ne demek?​

Mire Poix (Mirpua) Doğrama Genellikle et ve sebze sularının yapımında kullanılan bir doğrama şeklidir. Sebzelerin iri parçalar halinde doğranmasıdır. Parçalar, bir yemek kaşığına 3-4 tane gelecek şekilde olmaktadır. Temel soslarda, çorbalarda, patates garnitürlerinde, et yemeklerinde kullanılır.
Küp küp doğramaya ne denir?
Önce uzun uzun doğranan ürün sonra bu uzun parmak boyutundaki parçalar yan çevrilip tekrar kesilmesiyle küplere dönüştürülür. Türk mutfağında “küp küp doğramak” ya da et özelinde “kuşbaşı doğramak” söylemlerinin karşılığı mirepoix’tur diyebiliriz.
Kesme tekniği nedir?
3×3 eşit küpler halinde kesilen tekniktir. Brunoise kesme tekniği, genellikle yemeklik kesme tekniği olarak da bilinir. Soğan, havuç gibi sebzeler yemeklere genellikle bu şekilde kesilerek atılır. Ortalama 5 cm uzunluğunda ve ince şeritler halinde kesilen tekniktir.
Kahvaltılık malzemelerde ya da salatalarda kullanmak üzere sebzelerin yuvarlak şekillerde kesilmesini sağlayan vichy doğrama tekniğinde, özellikle salatalık ve havuç gibi yuvarlak yapılı sebzeler kabukları soyulmuş ya da soyulmamış şekilde halka halinde doğranıyor.
Mire poix sebze ne demek?
Fransızlarda mire poix sebze grubu havuç, soğan ve kerevizden oluşurken İtalyanlarda soffritto ismini alan bu işlem için soğan, havuç, kereviz, sarımsak ve aromatik baharatlar kullanılır. Almanların suppengrun olarak adlandırdıkları bu teknik, İspanyollarda ise soğan, sarımsak ve domates ile uygulanır.
 
Geri
Üst