- Konu Yazar
Materyal nedir örnekler?
Bir diğer tanımda ise bir işin ortaya çıkması için lazım olan şeylerin tamamına da materyal denmektedir. Örneğin kitaplar, notlar, gazeteler yazılı materyale örnektir. Grafik ve slayt gibi bir konuyu açıklarken kullanabileceğimiz görme duyusuyla algılanan her şey görsel materyale örnektir.Materyal seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
ÖĞRENİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ TASARLANMASI VE HAZIRLANMASIYazılı Öğretim Dökümanları nedir?
Ders Kitabı Nedir? Belli bir dersin öğretimi için ve belli bir düzeydeki öğrencilere yönelik olarak yazılan; içeriği öğretim programına uygun olarak hazırlanmış ve incelenerek onaylanmış temel kaynaktır.
Özel eğitimde etkili bir materyal geliştirmek için sizce dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Materyal hazırlamada öncelikli olarak dikkat etmemiz gereken materyalin öğreteceğimiz konu veya beceriye uygun olmasıdır Materyalimiz sağlam ve kalıcı olmalıdır. iki kullanımdan sonra çöpe atmamalıyız diğer öğrenciler için veya tekrar amaçlı olarak kullandığımızda aynı sağlamlıkla işimize yaracaktır.
Materyal ne oluyor?
Yazılı, sözlü, görüntülü, kaydedilmiş her türlü belge, gereç anlamına gelmektedir. Diğer bir anlam olarakta “Bir işin meydana çıkması için lazım gelen şeyler.” anlamınada gelebilmektedir.Kullanılan materyaller ne demek?
Materyal nedir? Diğer bir anlam olarakta “Bir işin meydana çıkması için lazım gelen şeyler.” Anlamına da gelebilmektedir. Materyaller, bazı öğretim ortamlarında öğretimde destekleyici amaçla kullanıldığı halde, bazı ortamlarda ise tamamen öğretmen rolü üstlenerek içeriği doğrudan öğrencilere aktarmaktadır.Öğretim materyalleri geliştirilirken en öncelikli olarak dikkate alınması gereken ilke ne olmalıdır?
Materyal basit, sade ve anlaşılır olmalıdır. 2. Dersin ve konunun amaçlarına uygun olmalıdır. 3. Öğretim materyali, dersin konusunu oluşturan bütün bilgilerle değil, önemli ve özet bilgilerle donatılmalıdır.
Öğretim materyallerinin seçimini etkileyen faktörler nelerdir?
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN SEÇİMİ VE KULLANIMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Yazılı materyal nelerdir?
Yazılı materyaller nelerdir? Yazılı materyallere ders kitapları, ders notlan, kılavuz kitaplar, okul gazetesi gibi örnekler verilebilir.Materyal tasarımı nasıl yapılır?
Materyalleri Hazırlama İlkeleri- Basit, sade ve anlaşılabilir olmalı
- Dersin hedef ve davranışlarına uygun olmalı
- Görsel özellikler materyalin önemli noktalarını vurgulamak amacıyla kullanılmalı
- Öğrencinin gelişim ve öğrenim özelliklerine uygun olmalı
- Öğrenciye alıştırma ve uygulama olanağı sağlamalı
Nitelikli bir materyalin özellikleri neler olmalıdır?
MATERYALDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLIKLER
Materyalin amacı nedir?
Ders materyalinin kullanılış amacı, öğretmen tarafından tasarlanan ve uygulanan öğretim etkinliklerinin denetlenmesidir. Ders materyalinin bütün içeriği öğrenciye aktarılması amacıyla değil, içeriğin önemli ve ana temalarının öğrenciye sunulmasında kullanılması en etkin yaklaşımdır.