AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Materyal hazirlarken nelere dikkat edilmeli?

Editör

Yeni Üye

Materyal hazırlarken nelere dikkat edilmeli?​

Yazılı/Basılı Materyaller: Yazılı materyallerin tasarımında dikkate alınması gereken birtakım faktörler vardır. Bunlar: Tutarlılık, sayfa düzeni, görsel materyaller, yazı türü, yazı boyutu, yazı stili ve vurgulama araçlarının kullanımı.

Yazılı materyallerin sınırlılıkları nelerdir?​

İçerdiği bilgiler güncelliğini yitirebilir. Özellikle teknoloji içerikli kitaplar güncelliğini hızla yitirir. Sınıfta öğretmen tarafından tek kaynak olarak kullanılırsa diğer araçların kullanımı ihmal edilir. İyi bir kitabın seçimi zordur, zaman alır.

Materyal nedir örnekleri?​

Materyal nedir örnekleri?
Gereçlerin yanında malzemelerin genel ismine de materyal denmektedir. Bir diğer tanımda ise bir işin ortaya çıkması için lazım olan şeylerin tamamına da materyal denmektedir. Örneğin kitaplar, notlar, gazeteler yazılı materyale örnektir.

1 öğretim materyallerinin öğretim ortamındaki işlevleri nelerdir?​

Öğretim materyallerinin kullanılış amacı, öğretmen tarafından tasarlanan ve uygulanan öğretim etkinliklerinin desteklenmesidir. Öğretim materyallerinin, bütün içeriğin öğrenciye aktarılması amacıyla değil, içeriğin önemli ve ana temalarının öğrenciye sunulmasında kullanılması en etkin yaklaşımdır.

Materyal niçin gereklidir?​

Eğitimde materyal kullanılmasının temel amacı; öğrencilerin farklı öğrenme stillerini dikkate alarak kalıcı öğrenmeyi sağlayacak ortam oluşturmak, öğrendiklerini kalıcı hale getirerek akademik başarılarını yükseltmektir (McLoughlin, 1999).

Öğretim materyalleri Hazirlarken dikkate alinacak temel unsurlar nelerdir?​

Öğretim materyalleri Hazirlarken dikkate alinacak temel unsurlar nelerdir?
Öğretim materyali hedef davranışlara, öğrencinin hazır bulunuşluk düzeyine uygun olmalıdır.

Yazılı materyaller ne demek?​

Yazılı materyaller nelerdir? Yazılı materyallere ders kitapları, ders notlan, kılavuz kitaplar, okul gazetesi gibi örnekler verilebilir.

Okul öncesi materyal nedir?​

Üç Boyutlu Nesneler Yapmaya Yarayan Materyaller Doğada Bulunabilecek Malzemeler (Kozalak, Yaprak, Dal, Taş, Kuru Çiçek vs… ) Artık Materyaller (Kağıt, Karton, Tuvalet Kağıdı, Rulosu, Dergi, Boş Kutu, Kapak vs… )

Öğretim teknoloji ve materyallerinin temel işlevleri nelerdir?​

Öğretim teknoloji ve materyallerinin temel işlevleri nelerdir?
Eğitim uygulamalarında başlıca üç temel gereksinimi karşılamak için öğretim teknolojileri ve materyal kullanımına başvurulmaktadır: 1- Daha geniş kitlelere eğitim hizmetini götürmek. 2- Var olan eğitim kurumlarındaki öğrenme-öğretme süreçlerini verimli hale getirmek. 3- Öğrenme-öğretme etkinliklerini bireyselleştirmek.

Materyal tasarımı becerisine sahip olmak bir öğretmen için neden önemlidir?​

Eğitimde doğru materyal kullanımı; öncelikle etkili bir eğitim ortamı hazırlanmasını ve öğrencilerin belirlenen hedeflere daha kolay ulaşmasını sağlayarak hazırlanan programın başarıya ulaşmasına destek olur (Fidan, 2008; Sönmez, 2005). Bu da etkili bir eğitim-öğretim süreci için oldukça önemlidir.

Öğretim materyalleri neden önemli?​

Öğretim materyalleri eğitim sürecinde önemli rol oynamaktadır çünkü:

1. **Öğrenmeyi Kolaylaştırma**: Görseller, grafikler, sesler ve diğer materyaller öğrencilerin konuları daha kolay anlamasına yardımcı olabilir. Farklı öğrenme stillerini destekleyerek derinlemesine anlayışı artırabilir.

2. **Motivasyonu Artırma**: İyi tasarlanmış ve ilgi çekici materyaller öğrencilerin motivasyonunu yükseltebilir. Renkli görseller, interaktif materyaller öğrenme sürecini daha keyifli hale getirebilir.

3. **Anlamanın Derinleşmesi**: Materyaller, soyut kavramları somut örneklerle destekleyerek öğrencilerin anlamalarını derinleştirebilir. Pratik uygulamalar, örnek olaylar materyal aracılığıyla sunulabilir.

4. **Farklılaştırılmış Öğrenmeyi Destekleme**: Öğretim materyalleri farklılaştırılmış öğrenmeyi sağlayabilir. Öğrencilere farklı materyallerle aynı konuyu farklı açılardan öğrenebilme fırsatı sunabilir.

5. **Akademik Başarıyı Destekleme**: Materyaller, öğrencilerin öğrendiklerini kalıcı hale getirmelerini destekleyebilir. Böylece akademik başarıyı artırabilir ve öğrenmenin uzun vadeli olmasına yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, öğretim materyalleri eğitim sürecinde önemli bir araçtır ve etkili bir şekilde kullanıldığında öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirebilir ve öğrenmeyi daha etkili hale getirebilir.

Geri