Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Materyal hazirlama ilkeleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Materyal hazırlama ilkeleri nelerdir?​

Materyal hazırlama ilkeleri basitlik, uygunluk, amaç, içeriğe uyumluluk, anlaşılırlık, görelik, bilinenden başlama, seçicilik, tamamlama, anlamlılık, kapalılık, değişmezlik, birleştiricilik, yenilik ve derinlik ilkelerinden oluşmaktadır.
Basılı materyal nedir?
Basılı materyaller uzaktan eğitimin başladığı zamandan beri kullanılmaktadır ve uzaktan eğitimde kullanılan diğer iletim yöntemleri için de temel oluşturmaktadır. Tarihteki ilk uzaktan verilen dersler basılı malzemenin öğrenciye posta yoluyla gönderilmesi sayesinde yapılmıştı.
Materyal nelerdir?
Yazılı, sözlü, görüntülü, kaydedilmiş her türlü belge, gereç anlamına gelmektedir. Diğer bir anlam olarakta “Bir işin meydana çıkması için lazım gelen şeyler.” anlamınada gelebilmektedir.

Materyal tasarım ögeleri nelerdir?​

Materyalin belirlenen amaçlar doğrultusunda mesajı istenilen şekilde iletebilmesi, tasarım öğelerinin doğru kullanılmasına ve tasarım ilkelerine sadık kalınmasına bağlıdır. Görsel tasarım öğeleri çizgi, şekil, alan, boyut, doku ve renkten oluşur. Görsel tasarım öğeleri içerisinde en fazla kullanılan öğelerden biridir.
Basili materyaller nelerdir?
Basılı materyaller, ders kitapları, el kitapları, çalışma kılavuzları, çalış- ma kitapları, romanlar ve broşürlerden oluşur. Okur yazarlık gerektirir. Konuyla ilgili ön ko şul bilgileri olmayanlara bilgi aktaramaz.
Öğretimde hangi araç-gereçler kullanılır?
Kısaca öğretim araçlarını sınıflandırırsak eğitimde araç-gereçler; İşitsel araçlar (Radio, Teyp, Cd, MP3, MP4 ses kaydı…) Görsel araçlar ( Kitap, dergi, Dia, resim, haritai grafik..) Görsel ve İşitsel araçlar (Bilgisayar, sesli sunum, DVD, Video…)
Öğretim materyalleri, öğrenme süreci içerisinde öğretmen tarafından değişik ortamlarda öğrencilere sunulan araçlardır.
Somut materyal Niçin Kullanılır?
Somut öğretim materyalleri öğrencilerin birden fazla duyu organına hitap ederek kalıcı ve anlamlı öğrenme sağlamaktadır (Çelik 2007).
Iyi bir materyal nasıl olmalıdır?
Öğretim materyali basit,sade ,anlaşılır olmalıdır. Dersin ve konunun amaçlarına uygun seçilmelidir. Dersin kousunu oluşturan bütün bilgilerle değil; önemli özet bilgilerle donatılmalıdır.
 
Geri
Üst