- Konu Yazar
Materyal değerlendirme ne demek?
Öğrencilere bir tutum anketi uygulanır. Toplanan bütün veriler analiz edilir. Öğretim materyalleri düzeltilir. Eğer öğretim materyallerinde çok fazla değişiklik gerekiyorsa, gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra ayrı bir pilot değerlendirme yapılır.Eğitim Materyalleri nelerdir?
Öğretim materyalleri, öğrenme süreci içerisinde öğretmen tarafından değişik ortamlarda öğrencilere sunulan araçlardır.Bire bir degerlendirme nedir?
Bire bir degerlendirme nedir?Birebir değerlendirme hedef kitleyi temsil üç veya daha fazla öğrenci ile etkileşim kurularak yapılır. Birebir değerlendirmede hedeflenen davranışların kazanılıp kazanılmadığına, materyalin aksayan yönlerini tespit etmeye yönelik bilgi toplanmaya çalışılır.
Materyal bileşeni nedir?
Materyal bileşeni nedir?Gereç ya da yazılı, sözlü, görüntülü olarak kaydedilmiş her türlü belgeye materyal denmektedir. Gereçlerin yanında malzemelerin genel ismine de materyal denmektedir. Bir diğer tanımda ise bir işin ortaya çıkması için lazım olan şeylerin tamamına da materyal denmektedir.
Basılı materyal ne demek?
Basılı materyaller uzaktan eğitimin başladığı zamandan beri kullanılmaktadır ve uzaktan eğitimde kullanılan diğer iletim yöntemleri için de temel oluşturmaktadır. Tarihteki ilk uzaktan verilen dersler basılı malzemenin öğrenciye posta yoluyla gönderilmesi sayesinde yapılmıştı.Eğitimde materyal kullanımı nedir?
Eğitimde materyal kullanılmasının temel amacı; öğrencilerin farklı öğrenme stillerini dikkate alarak kalıcı öğrenmeyi sağlayacak ortam oluşturmak, öğrendiklerini kalıcı hale getirerek akademik başarılarını yükseltmektir (McLoughlin, 1999).Artık materyal nedir örnekler?
Artık materyal nedir örnekler?Artık materyaller, günlük hayatta kullandığımız, geri dönüşüme izin veren: plastik eşyalar, şişeler, kumaş ve ip parçaları, demir parçaları, CD’ler, piller, düğme, ataç gibi küçük parçalardır. Artık materyaller kullanarak, çocuklar yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini dile getirirler.
Materyal hazırlama ilkeleri nelerdir?
Materyal hazırlama ilkeleri nelerdir?Materyalleri Hazırlama İlkeleri
- Basit, sade ve anlaşılabilir olmalı
- Dersin hedef ve davranışlarına uygun olmalı
- Görsel özellikler materyalin önemli noktalarını vurgulamak amacıyla kullanılmalı
- Öğrencinin gelişim ve öğrenim özelliklerine uygun olmalı
- Öğrenciye alıştırma ve uygulama olanağı sağlamalı
Materyallerin genel özellikleri nelerdir?
MATERYALDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLIKLER- Öğretim materyali basit,sade ,anlaşılır olmalıdır.
- Dersin ve konunun amaçlarına uygun seçilmelidir.
- Dersin kousunu oluşturan bütün bilgilerle değil; önemli özet bilgilerle donatılmalıdır.
- Materyalde kullanılacak görsel özellikler(resim grafik,renk vs.)
Basili materyaller nelerdir?
Basılı materyaller, ders kitapları, el kitapları, çalışma kılavuzları, çalış- ma kitapları, romanlar ve broşürlerden oluşur. Okur yazarlık gerektirir. Konuyla ilgili ön ko şul bilgileri olmayanlara bilgi aktaramaz.Öğretim materyalleri neye göre belirlenir?
Öğretim materyalleri neye göre belirlenir?1- Öğretim materyali hedef davranışlara, öğrencinin hazır bulunuşluk düzeyine uygun olmalıdır. 2- Öğretmen, ders planında hangi araç-gereçleri ne zaman kullanacağını belirtmeli yeri gelince kullanmalıdır. 3- Araç-gereçler eğitim teknolojileri ilkelerine göre kullanılmalıdır.