Matematiksel surecler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Matematiksel süreçler nelerdir?​

Bu süreç becerileri arasında akıl yürütme ve ispat, ilişkilendirme, iletişim, problem çözme, temsil yer almaktadır.

Matematik konu ve kavramları ilişkilendirilebilir mi?​

Ülkemizde matematik öğretim programının geliştirmeyi hedeflediği matematiksel beceri ve yeterliliklerden biri; matematiği kendi içindeki konular/kavramlar arasında ve başka alanlarla ilişkilendirmedir. Söz konusu beceri ile öğrencilerin matematiği daha anlamlı öğrenecekleri vurgulanmaktadır (MEB, 2013, s. 8).
Matematik ile İlgili 10 İlginç Bilgi
Matematik öğretiminde ilişkilendirme becerisi nedir?
NCTM (2000) ise ilişkilendirme becerisinin temel bileşenlerini (i) matematiksel fikirler arasındaki ilişkilerin farkına varma ve bu ilişkileri kullanma (ii) matematiksel fikirlerin bir diğeriyle nasıl ilişkili olabileceğini ve bu ilişkilerle yeni fikirlerin nasıl inşa edilerek tutarlı bir bütün haline …
Matematik nedir hangi becerileri kapsar?
Matematik sayılar, işlemler, geometri gibi daha birçok konuyu öğretirken doğası gereği keşfetmeyi, akıl yürütmeyi, tahminlerde bulunmayı gerekçeli düşünmeyi, sonuca ulaşmayı öğretir(Umay, 2007, 121). İlköğretim Matematik Dersi (1-5) Öğretim Programındaki diğer bir beceri ise iletişimdir.

Matematik dersi bize ne kazandırır?​

Günlük Hayatımızda Matematik Çalışmak Bize Ne Kazandırır?

Geri