AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Matematik Koyune kimler katilabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Matematik Köyüne kimler katılabilir?​

Nesin Vakfı’na genellikle 11 yaşına kadar, okuma olanaklarından yoksun ve okumak isteyen çocuklar kabul edilirler. Başvurularınızı[email protected]adresinden yapabilirsiniz.

Matematik köyünün kurucusu kimdir?​

Matematik köyünün kurucusu kimdir?
Ali NesinNesin Matematik Köyü / KurucusuHüseyin Ali Nesin, Türk matematikçi. Vikipedi

Matematik Köyü neden kuruldu?​

Matematik Köyü neden kuruldu?
Öncelikli olarak lise ve üniversite öğrencilerini hedef alan Matematik köyünün amacı, matematiği öğretmek ve sevdirmek. “Matematikte başarısızlığın korku ve yoğunlaşamama temeline dayandığı” ilkesiyle eğitim verilen köyde, bu iki unsurun, öğrencinin kafasından kaldırılması amaçlıyor.

Nesin Matematik Köyü kimin?​

İzmir Selçuk’taki Şirince köyüne 1 km uzaklıkta bulunan, Nesin Vakfı’na ait 55 dönümlük bir arazi üzerine Ali Nesin ve Sevan Nişanyan öncülüğünde Mayıs 2007’de kurulmuştur. Köyde bilimsel ve eğitim amaçlı matematik veya matematiğe bağlı bilimlerle ilgili çalıştaylar, dersler, seminerler ve kamplar düzenlenmektedir.

Ali Nesin Matematik Köyü kaç TL?​

Ali Nesin Matematik Köyü kaç TL?
Ücret: İlk beş yazokulunun ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil, koğuşlar için 3200, çadırlar için 2400 TL’dir. Liselilere Matematik 6 Programı’nın koğuş ücreti 1600 TL, çadır ücreti 1200 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Nesin Matematik Köyü gezilebilir mi?​

Nesin Matematik Köyü gezilebilir mi?
Ünlü Ali Nesin’in kurmuş olduğu bu köy, eğitim amaçlı kurulmuştur ve burada gezilecek sayılı yerler vardır. Turistik olmayan bu bölgede sizde matematik derslerine katılarak burada konaklayabilirsiniz.
Matematik Köyü nasıl gidilir?​
İstanbul bölgesindeki en çok ziyaret edilen yerlerden Azİz Nesin Matematik Köyü adresine toplu taşıma ile nasıl gidilir burada bulabilirsiniz.
- Otobüs: 129T, 28T, 29C, 30D, 37T, 49T, 55B.
- Metro: M2.
- Minibüs / Dolmuş: DOLMUŞ: D-31, DOLMUŞ: D-61, MİNİBÜS: SRY-16.

Mustafa Yağcı kimdir?​

Mustafa Yağcı kimdir?
Mustafa Yağcı, Akademik, Diğer Kategoriler, Eğitim kategorilerinde eserler yazmış popüler bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Araştırma Yöntemleri ve Teknikleri, Konu Anlatımlı – Örnek Çözümlü My Matematik 4, My Geometri – 1, My Geometri – 2, My Geometri – 3, My Matematik – 1 olarak sayılabilir.

Ali Nesin nereli?​

Ali Nesin nereli?
İstanbulAli Nesin / Doğum yeri

Aziz Nesin Kimdir?​

Asıl adı Mehmet Nusret Nesin’dir 20 Aralık 1915’te Heybeliada’da doğmuş, 6 Temmuz 1995, Alaçatı’da hayatını kaybetmiştir. Bilinen adıyla Aziz Nesin, kısa öykü, tiyatro ve şiir dallarında pek çok yapıtı bulunan Türk mizah yazarıdır.

Ali Nesin Matematik Köyü nasıl gidilir?​

Ali Nesin Matematik Köyü nasıl gidilir?
Şirince’den sonra Nesin Matematik Köyü’ne ulaşım için maalesef bir toplu taşıma bulunmuyor. Kendi aracınız ile ya da taksi ile seyahat düşünmüyorsanız 800 metre boyunca yürüyerek köye ulaşabilirsiniz. Yol boyu göreceğiniz tabelalar ile kolaylıkla köye varabilirsiniz. Gezinmek için ok tuşlarına basın.

Nesin Matematik Köyü nasıl girilir?​

Nesin Matematik Köyü nasıl girilir?
Genel kural olarak Köy’e başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) gelinir ve bitiş tarihinde (bir cumartesi günü) Köy’den ayrılınır. Haftalarımızda 6 çalışma günü vardır. Öğrenciler pazar akşamları (hafta başlamadan bir gün önce) en az iki derse kaydolur. Kaydolunan derslere girmek zorunludur.

Nesin Matematik Köyü nasıl gidilir?​

Ali Nesin Matematik Köyü ne kadar?​

Ali Nesin Matematik Köyü ne kadar?
Ücret: Yazokulumuzun günlük ücreti normalde koğuşta kalacaklar için 230 TL’dir; çadırda kalacaklar için ise 172 TL’dir.

Matematik Köyü gezilebilir mi?​

Matematik Köyü gezilebilir mi?
 
Matematik Köyü'ne katılım konusunda belirli bir yaş sınırı bulunmaktadır. Nesin Vakfı genellikle 11 yaşına kadar, okuma imkanlarından yoksun ve okumayı isteyen çocukları kabul etmektedir. Başvurularınızı ise "email protected" adresinden yapabilirsiniz.

Matematik Köyü, 2007 yılında Ali Nesin ve Sevan Nişanyan öncülüğünde kurulmuştur. Amacı, matematiği öğretmek ve sevdirmek olarak belirlenmiştir. Matematikte başarısızlığın temelinin korku ve yoğunlaşamama olduğu ilkesiyle eğitim verilen köyde, öğrencilerin bu konulardaki eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Matematik Köyü, Nesin Vakfı'na ait bir arazi üzerinde kurulmuştur. Burada matematik ve matematiğe bağlı bilimlerle ilgili çalıştaylar, dersler, seminerler ve kamplar düzenlenmektedir. Köy, bilimsel ve eğitim amaçlı faaliyetler için kullanılmaktadır.

Matematik Köyü'ne katılmak isteyenler için belirli bir ücret politikası mevcuttur. İlk beş yazokulunun ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve temel ihtiyaçları içeren koğuşlar için 3200 TL, çadırlar için 2400 TL olarak belirlenmiştir. Liselilere ise Matematik 6 Programı'nın koğuş ücreti 1600 TL, çadır ücreti 1200 TL'dir.

Matematik Köyü, eğitim amacıyla kurulmuş bir yer olduğu için turistik bir gezi yeri olarak değil, eğitim faaliyetlerine katılmak için ziyaret edilebilecek bir yer olarak tanımlanabilir. Köyde konaklama imkanı bulunmaktadır, ancak gezginler bu imkandan yararlanabilmektedir.

Matematik Köyü'ne ulaşım için toplu taşıma seçenekleri bulunmamaktadır. Genellikle kendi aracınızla veya taksi ile seyahat etmeniz gerekmektedir. Yürüyerek de köye ulaşmak mümkündür, yol üzerindeki tabelalar size rehberlik edecektir.

Son olarak, Matematik Köyü'ne katılmak isteyenlerin belirli kurallara uymaları gerekmektedir. Köye giriş ve çıkış tarihleri belirlidir, haftalık 6 çalışma günü bulunmaktadır ve öğrencilerin derslere katılması zorunludur.

Ali Nesin Matematik Köyü'ne katılım ücretleri ve detayları hakkında bilgi almak için vakfın resmi web sitesini ziyaret edebilir veya ilgili iletişim bilgilerinden vakfa ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst