- Konu Yazar
Matematik Bölümü yüksek lisans nasıl yapılır?
Matematik Eğitimi alanında yüksek lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin sağlaması gereken şartlar şunlardır a) 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alıp, en az CC derecesiyle geçmiş olmak, b) 4.0 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak, c) Bir yüksek lisans tezi hazırlayıp, jüri önünde …Matematik yüksek lisans kimler yapabilir?
Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği lisans mezunu, İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans mezunu ve Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği lisans mezunu olanlar başvurabilir. Fen Fakültesi Matematik Bölümü mezunu olup pedagojik formasyon almış olan öğrenciler de başvurabilir.Matematik yüksek lisans yapınca ne olur?
Matematik yüksek lisans yapınca ne olur?Matematik bölümü yükseklisans mezunları kamu ve özel sektörde meslekleri ile ilgili pek çok alanda istihdam edilmektedir. Bunun yanı sıra pek çok mezun alanlarında araştırmacı olarak görev yapmaktadır.
Matematik yüksek lisans ne işe yarar?
Bu programın amacı, matematik öğretmenlerinin ya da bu alanla ilgilenen bireylerin öğretim uygulamalarını etkin bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için matematiksel becerilerini geliştirmek ve matematik eğitimi alanında ulusal ve uluslararası gelişmeleri izleyen, uygulayan bireyler olabilmeleri için gerekli bilgi ve …Doktora Başvurulari ne zaman?
Tezli Yüksek Lisans / Doktora Programlara Başvuruları 02.08.2021 tarihi saat 10:00 itibariyle başlayacak olup 15.08.2021 tarihi saat 17:00 ‘de sona erecektir. Başvuru yapacak adayların aşağıda yer alan başvuru kılavuzunu dikkatle incelemeleri faydalı olacaktır.Matematik Tezsiz yüksek lisans ne işe yarar?
Matematik Tezsiz yüksek lisans ne işe yarar?Teknolojik gelişmelerin doğrultusunda öğretim faaliyetleri düzenleyebilen, alanında yapılan çalışmaları takip edebilen, matematikte öğretim yöntem ve stratejilerini kullanabilen bireylerin oluşturulmasına yönelik özel olarak hazırlanan derslerin tamamı mesleki kariyer için gerekli yeteneklere sahip olma amacını güder.