AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Matematik bolumu mezunlari nasil ogretmen olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.689
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Matematik bölümü mezunları nasıl öğretmen olur?​

Matematik öğretmeni olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimleri kapsamında matematik öğretmenliği bölümü bitirmek gerekir. Aynı zamanda bilgisayar, matematik mühendisliği ve matematik bölümlerinden de mezun olarak, pedagojik formasyon almak suretiyle matematik öğretmeni olmak mümkün.

Devlette matematik öğretmeni nasıl olunur?​

Devlette matematik öğretmeni nasıl olunur?
Matematik öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Matematik Öğretmenliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca, Matematik – Bilgisayar ve Matematik Mühendisliği bölümü mezunu bireyler de pedagojik formasyon alarak bu mesleki unvana hak kazanmaktadır.

Matematik bölümü mezunları ne iş yapar?​

Matematik bölümü mezunları, bankalarda, teknik bürolarda, finans kuruluşlarında ve kamu kurumlarında iş bulma imkânlarına sahiptirler. Aynı zamanda gerekli formasyonu edindiklerinde Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda ya da dershanelerde matematik öğretmeni olabilirler.

Matematik bölümü formasyon nasıl alınır?​

Matematik bölümü formasyon nasıl alınır?
Formasyon almak için öncelikle formasyon eğitimi alabilen bölümlerden bir tanesi okumuş olmak veya okuyor olmanız gerekir. Hala okuyorsanız en az 2 yılı tamamlamış olmak gerekir. Formasyon eğitimi için MEB’in belirlediği bölümlerde eğitim almak gerekir.

Lise matematik öğretmeni ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Matematik Öğretmeni | 4.250 | 6.010

Matematik öğretmenleri ne kadar aylık alıyor?​

Matematik öğretmenleri ne kadar aylık alıyor?
İlköğretim Matematik Öğretmeni maaşı ortalama aylık 9939 _TL’dir. En düşük İlköğretim Matematik Öğretmeni maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 15625 _TL’dir.

Matematik bölümü formasyon kalktı mı?​

Hayır. Formasyon kalkmadı. 2021-2022 yılı itibari ile bir çok üniversitede formasyon eğitimi verilmeye devam ediliyor.

Formasyon ücreti ne kadar?​

Formasyon ücreti ne kadar?
2021-2022 Bahar dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti olan,1839 TL (Bin Sekiz Yüz Otuz Dokuz Türk Lirası) 16.02.2022 tarihine kadar aşağıda belirtilen hesap numarasına yatırılacaktır.

Matematik öğretmeni ne kadar kazanıyor?​

Kamuda yer alan öğretmenlere kıyasla dershanede eğitim veren öğretmenlerin maaşları çok daha yüksektir. Örneğin yeni başlayan bir matematik öğretmeni ortalama 7000 TL maaş alırken, uzun süre bu ortamda görev almış matematik öğretmeni yaklaşık 10.000 TL aylık gelire sahip olmaktadır.

Matematik okusam ne olur?​

Matematik okusam ne olur?
Finans ve yazılım alanına yönelebilirsiniz veya formasyon alıp öğretmenlik yapabilirsiniz veya okulda kalıp yükselebilirsiniz. Matematik bölümünün bazı bölümlere göe oldukça fazla iş imkanı ve yönelinebilicek sektörleri var.

Matematik bölümü nasıl bir bölüm?​

Matematik bölümü insan doğasına en faydalı olan bilim dallarından bir tanesidir. Problemleri istatistiksel, mantıksal ve sayısal yollar ile çözmeyi amaçlayan bir bilim dalıdır. Şekiller ve desenler de yine bu bölümde ön plandadır.

Lise matematik öğretmeni ne kadar maaş alıyor?​

Lise matematik öğretmeni ne kadar maaş alıyor?

Matematik öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?​

2022 İlköğretim Matematik Öğretmeni Maaşları İlköğretim Matematik Öğretmeni maaşı ortalama aylık 9939 _TL’dir. En düşük İlköğretim Matematik Öğretmeni maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 15625 _TL’dir.

Matematik okuyarak matematik öğretmeni olunur mu?​

Matematik okuyarak matematik öğretmeni olunur mu?
Üniversitelerin Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun olanlar matematik öğretmeni olur. Ayrıca üniversitede Matematik Bölümü okuyan kişiler Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı’na katıldıkları takdirde bu mesleği icra edebilir.

Matematik bölümü kaç puanla atanır?​

Matematik Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | KPSS Taban Puanı
Matematik Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 80,89463
Matematik Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 82,86337
Matematik Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 83,45722
Matematik Öğretmenliği | 2017 TEMMUZ | 84,28359
 
Matematik öğretmeni olmak isteyenler için önemli bilgiler verilmiş. Matematik bölümü mezunlarının matematik öğretmeni olabilmek için lisans eğitimlerinde matematik öğretmenliği bölümünden mezun olmaları gerektiği belirtilmiş. Ayrıca, matematik mühendisliği ve bilgisayar gibi bölüm mezunları da pedagojik formasyon alarak matematik öğretmeni olma yolunu tercih edebilirler.

Devlet okullarında matematik öğretmeni olabilmek için yine lisans düzeyinde Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun olma şartı aranmaktadır. Bunun yanı sıra, matematik – bilgisayar ve matematik mühendisliği gibi bölümlerden mezun olan kişiler de uygun pedagojik formasyon eğitimini alarak bu mesleği icra edebilirler.

Matematik bölümü mezunlarının iş imkanlarına da değinilmiş. Bankalar, teknik bürolar, finans kuruluşları ve kamu kurumlarında matematik bölümü mezunları iş bulabilirler. Ayrıca, pedagojik formasyon eğitimini tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda veya dershanelerde matematik öğretmeni olarak da çalışabilirler.

Formasyon eğitimi almak isteyenler için önemli bilgiler de paylaşılmış. Formasyon eğitimi alabilmek için belirli bölümlerden mezun olmak ya da en az 2 yılı tamamlamış olmak gerektiği vurgulanmış. Formasyon eğitimi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği bölümlerde eğitim almak gerektiği belirtilmiş.

Matematik öğretmenlerinin maaşlarına da değinilmiş. Devlette çalışan matematik öğretmenlerinin maaşlarının ortalama ne kadar olduğu ve dershanelerde çalışan matematik öğretmenlerinin maaşlarının daha yüksek olabileceği belirtilmiş.

Son olarak, matematik bölümünü okuyarak hangi alanlarda çalışılabileceği ve matematik bölümünde şekiller, desenler gibi konuların ön planda olduğuna vurgu yapılmış. Matematik öğretmenliği tercih edenler için de matematik bölümünden mezun olanların bu mesleği icra edebileceği belirtilmiş.
 
Geri
Üst