AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Matematik benim icin ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Matematik benim için ne demek?​

Matematik, eski Yunanca’da ben bilirim anlamına gelen “matesis” sözcüğünden türetildi. Gerçekte, matematik, doğanın içindeki ipuçlarını bulmak demektir. Doğru ve soyut düşünebilme yollarını araştırır matematik.

Matematiğin alt dalları nelerdir?​

Matematiğin başlıca bölümleri
Matematik, yeni bilgilerin elde edilmesi, elde edilen bilgilerin açıklanması, denetlenmesi ve sonraki kuşaklara aktarılmasında yer ve zamana bağlı olmayan güvenilir bir araçtır. Eski Yunancada matesis kelimesi matematik kelimesinin köküdür ve ben bilirim anlamına gelmektedir.
Matematiğin günlük hayattaki yeri nedir?
Tarihte değiş tokuştan sonra ticaret yapma gereği duyulduğunda insanlar matematiği kullanmışlardır. Örnekleri arttırırsak; marketler, mağazacılar , hesaplamalarda , bankalarda, okuldaki derslerde, meteorolojide, elektrik ve elektronik işlerde, saat hesaplamalarında ve daha nice alanlarda matematik kullanılır.
Matematik çalışmak bize ne kazandırır?
Matematik ile uğraşmak mantıklı düşünme yetisini geliştirir, karar verme sürecinin doğruluğunu arttırır. Hem çocuklarda hem gençlerde hem de yetişkinlerde akıl yürütme yeteneklerini kuvvetlendirir. Matematikte iyi olmak en azından bunun için çaba harcamak problem çözme becerilerini geliştirir.

Matematiğin farklı uygulama alanları nelerdir?​

Matematiğin Günlük Hayatta Kullanım Alanları Nelerdir?

Geri