AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Masking Dilemma ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Masking Dilemma ne demek?​

Maskeleme İkilemi (Masking dilemma): Maskeleme işleminin başlangıç düzeyinde aşırı maskelemenin meydana gelmesi durumu. Özellikle bilateral iletim komponenti olan olgularda karşılaşılır.
Oklüzyon etkisi nedir Odyoloji?
Oklüzyon Etkisi (OE) TANIMI: kulak kanalının kapalı/tıkalı olması nedeni ile kemik yolu iletim mekanizmasında alçak frekanslı ses şiddet seviye algısında artış olmasıdır. Yani, alçak frekanslı seslerde işitme eşikleri olduğundan daha iyi elde edilir.

Interaural Atenuasyon ne demek?​

inter = ara. aural = işitsel. attenuation/attenuasyon = azalma, söndürme. bu terim için benim önerim = işitsel sönüm.
Klinik odyometri nedir?
Klinik odyometre İki kulak ayrı ayrı test edilir ve işitme eşikleri belirlenir. Kişi sesi duyduğunda elindeki düğmeye basarak sinyali verir. Böylece duyduğu ses seviyesi belirlenir. Bu ölçümde hava yolu ve kemik yolu işitme seviyesi belirlenir.

Over masking nasıl olur?​

Over masking: Maske gürültüsünün test edilmeyen kulaktan karşıya geçerek test kulağından duyulması ile test edilen hava ve kemik yolu iletim eşiklerinde en az 5 dB veya daha fazla kötüleşme gözlenir.
Sal testi ne demek?
SONUÇ: SAL testi geniş hava kemik yolu açıklığı olan işitme kayıplarında oluşabilecek hatalı maskelemeyi (maskeleme ikilemi) önlemek için kullanılabilecek bir metottur. Bu sayede normalizasyon değerlerinin belirlenmesinin işitme kaybı tipinin saptanmasında yardımcı olacağı düşünülmektedir.

Kemik yolu işitme eşiği nedir?​

1000 Hz, 2000 Hz, 4000 Hz, 6000 Hz, 8000 Hz, 500 Hz, 250 Hz ve 125 Hz sıralaması ile yapılan hava yolu işitme eşikleri testi sonrasında; 500 Hz, 1000 Hz, 2000 Hz ve 4000 Hz’de kemik yolu işitme eşiği kontrolü yapılır.
Insert kulaklık nedir?
Insert Kulaklık sadece dış kulak yolunu kaplayan küçük bir kulaklıktır. Kulaklık ve kulak kanalı arasında akustik coupling i sağlamak amacıyla esnek ve yumuşak bir materyalden yapılmıştır.

Weber testi nedir nasıl yapılır?​

Weber testi hızlı sonuç veren bir duyma testidir. Diyapazon titreştirilerek alın ortasına veya dişlerin üzerine yerleştirilir. Kişi normalde sesi ortada duyar, ancak hastalarda ses sağda ya da solda daha fazla duyulur. Kulakta sensorinöral tip kayıp olup olmadığını anlamak için Rinne testine geçilir.
Işitme keskinliği nedir?
AMAÇ: İşitsel Keskinlik Seviyesi (Sensory Neural Acuity Level=SAL) Testi koklear duyarlılık hakkında bilgi edinmek için; hava yolu (HY)nda ki tonlara olan maske etkisinin kemik yolu (KY) gürültüsü ile yapılmasına dayanan bir testtir.

Geri