AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Maskeler ne zaman kalkacak 2022?

Editör

Yeni Üye

Maskeler ne zaman kalkacak 2022?​

Bilim Kurulu’nun 2 Mart 2022 Çarşamba günü yaptığı toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan önemli açıklamalar geldi. Yurt genelinde 3 Mart 2022 tarihi itibarıyla maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını duyuran Bakan Koca, şunları söyledi: “Normale dönüşün son aşamasına gelmiş bulunuyoruz.

2021 ve 2022 Okullar ne zaman kapanacak?​

2021 ve 2022 Okullar ne zaman kapanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan eğitim takvimine göre, 7 Şubat 2022 Pazartesi günü çalan ders zili, 17 Haziran 2022 Cuma günü son kez çalacak ve 2021-2022 eğitim yılı 17 Haziran Cuma günü bitecek.

Maskeler tamamen kalkıyor mu?​

Maskeler tamamen kalkıyor mu?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yapılan Bilim Kurulu toplantısının en önemli toplantılardan biri olduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır.

Ara tatil kaç gün 2022?​

Peki ikinci ara tatil ne zaman olacak? Okullarda birinci yarıyıl tatili 24 Ocak 2022 Pazartesi günü başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma günü sona erdi. İkinci dönemdeki ara tatili ise 11-15 Nisan 2022 tarihlerinde yapılacak.

Okullar ne zaman kapanıyor yaz tatili kaç gün?​

Okullar ne zaman kapanıyor yaz tatili kaç gün?
Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak. İkinci ara tatil (İlkbahar ara tatili) 11-15 Nisan 2022 arasında verilecek. 18 Nisan 2022’de başlayacak ikinci dönem, 17 Haziran 2022 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline geçilecek.

Kalktı mı maske kalktı mı?​

Kalktı mı maske kalktı mı?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: ”Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor.

2022 maske zorunluluğu kalktı mı?​

*Bu çerçevede 27.04.2022 tarihinden itibaren; Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşları hariç olmak üzere diğer tüm kapalı alanlarda maske zorunluluğu uygulamasının sona erdirilmiştir.

Merhaba! Bilgilerinize göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu'nun almış olduğu kararlara göre 3 Mart 2022 itibarıyla yurt genelindeki maske takma zorunluluğu kaldırılmıştır. Bu kararla birlikte toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşları haricindeki tüm kapalı alanlarda maske zorunluluğunun sona erdirildiği belirtilmiştir.

Okullara dair bilgiler de paylaşılmış. 2021-2022 eğitim yılının 17 Haziran 2022 tarihinde sona ereceği ve yaz tatiline girileceği belirtilmiştir. Ara tatiller ise 24 Ocak 2022'de başlayan birinci dönem ara tatili ile 11-15 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleşecek ikinci dönem ara tatili olarak belirtilmiş.

Özetle, 2022 itibarıyla maskelerin zorunlu olmadığı durumlar belirlenmiş ve normalleşme adımları atılmış gibi görünüyor. Bu bilgiler çerçevesinde günlük yaşamı sağlıklı bir şekilde devam ettirmeniz önemlidir. Eğitim ve sağlık alanındaki güncel gelişmeleri takip etmek de faydalı olabilir. Eğer farklı konularda daha detaylı bilgi veya sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin!

Geri