AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Maseca nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.393
Çözümler
6
Tepkime puanı
1
Puan
38

Maseca nedir?​

Masa öğütülmüş mısırdan elde edilen mısır hamurudur. Mısır ekmeği, gorditas, tamales, pupus ve diğer birçok Latin Amerika yemeği yapmak için kullanılır. Kurutulmuş ve toz haline getirilmiş formuna masa harina, masa de harina ve bazen Maseca (bir ticari markanın adı) denir.
Tortılla nasıl yapılır?
Tortilla Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, kabartma tozu ve tuzu bir kasenin içerisine alın ve güzelce karıştırın.
- Ardından içerisine zeytinyağı ve suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Orta sertlikte bir hamur elde edin ve üzerini bir bezle örterek 20 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlendirdikten sonra küçük küçük bezelere ayırın.

Mısır Tortillası nasıl yapılır?​

Bir kapta mısır unu ve tuzu iyice karıştırın. 1 bardak su bardağı ılık suyu ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Kalan suyu da azar azar hamura ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamuru ufak bezelere ayırıp unladığınız tezgahta lavaş kalınlığında açın.
Taco kabuğu nasıl kullanılır?
Fırın ızgarasına veya tortilla kalıbınız var ise tortillalarınızı kabuk şeklinde kıvırıp yerleştirin. 200C’lik önceden ısıtılmış fırında 5-10 dkka içinde tortillalarınızın aşağı doğru sarktığını, sertleştiğini ve taco şeklini aldığını göreceksiniz. İçine malzemelerinizi koyup, taconuzu yiyebilirsiniz.
Taco Ekmeği (Tortilla) Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta musur unu, un, su ve tuzu alıp ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile kapatıp yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
- Unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Taco kabuğu nasıl yapılır?

Mısır unundan lavaş ekmeği yapılır mı?​

Bizler genellikle mısır ekmeğini tercih ediyoruz ancak özellikle meksikada mısır unundan yapılan lavaş çok fazla tüketiliyor. Siz de farklılık yapmak isterseniz mısır unundan lavaşı evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.
Tortilla ve lavaş aynı mı?
# En önemli fark lavaş ekmeği bildiğimiz un,su ve tuzdan oluşmaktayken, tortilla ekmeğinin içerisinde yağ ve karbonat bulunur. Ayrıca lavaş ekmeği bildiğimiz ekmek hamuru gibi olduğundan içerisine maya eklenir. Kısacası aralarında sadece iki benzer şey vardır: Görünüşleri ve pişirme şekilleri.

Evde taco hamuru nasıl yapılır?​

Mısır unundan lavaş nasıl yapılır?
Tortilla (Lavaş) Ekmeği Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabımızın içerisine yoğurt, tuz, mısır unumuzu ve ılık suyumuzu koyup yavaş yavaş normal unumuzu ekliyoruz.
- Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Daha sonra teflon tavamızı ocağımızın orta bölümüne alıyoruz.
İçeriği : Mısır unu (%74), Ayçiçek yağı, su, tuz.Menşei : Belçika Isıtma Talimatı : Tako kabuklarını birbirinden ayırın, fırında ısıtmaya uygun bir şekilde yerleştirerek önceden ısıtılmış fırında 180°C sıcaklıkta 5 ila 6 dakika süreyle ısıtın.Servis Önerisi : Tako kabuklarınızı tercihinize göre kavrulmuş kıyma.
Lavaştan taco nasıl yapılır?
Taco Tarifi Nasıl Yapılır?
- Küçük lavaşların iki tarafını da sıvı yap ile hafifçe yağlayın.
- Fırın ızgarasına aşağı bakacak şekilde dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 5-7 dakika arası kontrollü olarak pişirin.
 
Geri
Üst