- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 198.141
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mascarpone peyniri nereye ait?
İtalya’ya özgü bir peynir çeşidi olan mascarpone, inek sütünden üretilir ve yüzde 55 – 60’ı yağdan oluşur. Yüksek sıcaklıktaki süt kremasının sitrik asit veya asetik asit ile birleştirilmesi ile elde edilir. Koyu ve kremaya benzeyen kıvamı ile tanınan mascarpone peyniri, hafif sarımtırak bir renge sahiptir.Mascarpone peyniri nereden alınır?
Getir.
Alberto Di centa Mascarpone nedir?
Alberto Di Centa Mascarpone Peynir Tatlıdan, yemeklere tüm yiyeceklere farklı bir tat katacak olan peynirler, değişik lezzetlerle de damakları şenlendiriyor. Alberto Di Centa Mascarpone, özellikle tiramisu tatlısının aranan lezzetlerinden biridir.Alberto Di centa kimdir?
ithal peynirleri türkiye’de üreten peynir markası. küçük kare şeklindeki parmesan peyniri bizim bildiğimiz tulum peyniri, ricotta peyniri ise yurdumun çökeleği tadında peynir.
Tiramisu yaparken elinizde bu lezzetli peynir yoksa yerine kıvam ve aroma itibariyle mascarpone peynirini andıran labne peynirini tercih edebilirsiniz. Lezzet bakımından mascarpone peyniri ile aynı özelliği yakalayamasanız da kıvam olarak benzediği için tatlılarınızda labne peynirini de kullanabilirsiniz.
Mascarpone peyniri nasıl?
Ocağınızı kısık ateşe alın. Cam kasenin içerisine kremayı boşaltın ve karıştırın. Kremayı kaynatmadan, kenarlarından hafif hafif baloncuklar çıkana kadar karıştırarak ısıtın. Baloncukları gördüğünüz zaman limon suyunu da ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın ve ocaktan alın.