Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Masaüstünde Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

SoruCevap

Yeni Üye
Masaüstünde Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır? Masaüstünde ekran görüntüsü almak için Windows işletim sistemindeki varsayılan yöntemi kullanabilirsiniz. İlk olarak, PrtSc veya Print Screen tuşuna basarak ekran görüntüsünü alın. Ardından, Paint veya başka bir resim düzenleme programını açın ve Ctrl + V tuşlarına basarak ekran görüntüsünü yapıştırın. Görüntüyü düzenlemek için gerektiğinde kırpma veya çizim araçlarını kullanabilirsiniz. Son olarak, görüntüyü kaydetmek için Ctrl + S tuşlarına basarak “Farklı Kaydet” seçeneğini seçin ve istediğiniz bir dosya adı ve formatı belirleyin. Bu basit adımları takip ederek masaüstünde ekran görüntüsü alabilirsiniz.
İçindekiler

Masaüstünde Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

Masaüstünde ekran görüntüsü almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Bilgisayarınızda masaüstünü açın ve görüntüyü almak istediğiniz ekranı açık tutun.
2. Adım: Ekran görüntüsü almak için “Print Screen” veya “PrtScn” tuşuna basın. Bu tuş genellikle klavyenizin üst kısmında yer alır. Bazı klavyelerde “Fn” tuşuyla birlikte kullanmanız gerekebilir.
3. Adım: Ekran görüntüsünü almak istediğiniz programı açın, örneğin Paint veya Word.
4. Adım: Programda yeni bir dosya oluşturun ve “Ctrl + V” tuşlarına basarak ekran görüntüsünü yapıştırın.
5. Adım: Ekran görüntüsünü istediğiniz gibi düzenleyin ve kaydetmek için “Dosya” menüsünden “Kaydet” seçeneğini seçin.
6. Adım: Kaydetmek istediğiniz yeri ve dosya adını belirleyin ve “Kaydet” butonuna tıklayın.
Not: Bazı bilgisayarlarda ekran görüntüsü alma işlemi farklı olabilir. Örneğin, Windows 10 kullanıyorsanız “Windows + Shift + S” tuşlarına basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.
İpucu: Eğer sadece belirli bir bölümün ekran görüntüsünü almak istiyorsanız, “Windows + Shift + S” tuşlarına basarak ekranın istediğiniz kısmını seçebilirsiniz.
Ekran görüntüsü almak, bilgisayarınızdaki önemli bilgileri paylaşmak veya sorunları çözmek için kullanışlı bir yöntemdir. Yukarıdaki adımları takip ederek kolayca ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Masaüstünde Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

Masaüstünde ekran görüntüsü almak için “Print Screen” tuşuna basın.
Ekran görüntüsünü Paint gibi bir programda yapıştırarak düzenleyebilirsiniz.
Ekran görüntüsünü almak için “Windows + Print Screen” tuşlarına basın.
Ekran görüntüsünü almak için “Alt + Print Screen” tuşlarına basın.
Ekran görüntüsünü almak için “Snipping Tool” programını kullanabilirsiniz.

Ekran görüntüsü almak için “Print Screen” tuşuna basın.
Ekran görüntüsünü Paint gibi bir programda düzenleyebilirsiniz.
Ekran görüntüsü almak için “Windows + Print Screen” tuşlarına basın.
Ekran görüntüsü almak için “Alt + Print Screen” tuşlarına basın.
Ekran görüntüsü almak için “Snipping Tool” programını kullanabilirsiniz.

Geri