Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Masaüstü Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

SoruCevap

Yeni Üye
Spread the love
Masaüstü ekran görüntüsü nasıl alınır? Bu konuda masaüstü ekran görüntüsü nasıl alınır? sorusuna yanıt arayanlar için bu yazıda masaüstü ekran görüntüsü alma işlemi adım adım anlatılmaktadır. İlk olarak, masaüstü ekran görüntüsü almak için kullanılabilecek farklı yöntemlerden bahsedilmektedir. Ardından, masaüstü ekran görüntüsü alma programları hakkında bilgi verilmektedir. Bu programlar sayesinde masaüstü ekran görüntüsü nasıl alınır sorusuna hızlı ve kolay bir şekilde yanıt bulabilirsiniz. Son olarak, masaüstü ekran görüntüsü alma işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsedilmektedir. Bu yazı, masaüstü ekran görüntüsü alma konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için faydalı bir kaynak niteliği taşımaktadır.
İçindekiler

Masaüstü Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

Masaüstü ekran görüntüsü, bilgisayarınızın masaüstünde gördüğünüz her şeyi bir resim olarak kaydetmenizi sağlar. Bu işlemi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Windows’ta Masaüstü Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

Windows işletim sisteminde, masaüstü ekran görüntüsü almak için şu adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: İstediğiniz görüntüyü ekranda açın.
Adım 2: Klavyenizdeki “Print Screen” (veya “PrtScn”) tuşuna basın. Bu tuş genellikle klavyenizin sağ üst köşesinde bulunur.
Adım 3: Ekran görüntüsünü kaydetmek istediğiniz yere gidin (Örneğin, masaüstü veya belirli bir klasör).
Adım 4: Sağ tıklayın ve “Yapıştır” seçeneğini seçin veya “Ctrl + V” tuşlarına basın. Bu, ekran görüntüsünü yapıştırır.
Adım 5: Dosyayı kaydedin ve istediğiniz ismi verin.

2. Mac’te Masaüstü Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

Mac işletim sisteminde, masaüstü ekran görüntüsü almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 2: “Command + Shift + 3” tuşlarına aynı anda basın. Bu, ekran görüntüsünü otomatik olarak alır ve masaüstüne kaydeder.
Adım 3: Ekran görüntüsünü kaydetmek istediğiniz yere gidin (Örneğin, masaüstü veya belirli bir klasör).
Adım 4: Dosyayı kaydedin ve istediğiniz ismi verin.

3. Linux’ta Masaüstü Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

Linux işletim sisteminde, masaüstü ekran görüntüsü almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 2: “Print Screen” veya “PrtScn” tuşuna basın. Bu tuş genellikle klavyenizin sağ üst köşesinde bulunur.
Adım 4: Sağ tıklayın ve “Yapıştır” seçeneğini seçin veya “Ctrl + V” tuşlarına basın. Bu, ekran görüntüsünü yapıştırır.
Adım 5: Dosyayı kaydedin ve istediğiniz ismi verin.

4. Telefonlarda Masaüstü Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

Telefonlarda masaüstü ekran görüntüsü almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 2: Cihazınızın güç düğmesi ile ses kısma düğmesine aynı anda basın. Bu tuş kombinasyonu, ekran görüntüsünü almanızı sağlar.
Adım 3: Ekran görüntüsünü kaydetmek istediğiniz yere gidin (Örneğin, galeri veya belirli bir klasör).
Adım 4: Dosyayı kaydedin ve istediğiniz ismi verin.

5. Masaüstü Ekran Görüntüsü Almanın Diğer Yolları Nelerdir?​

Yukarıda bahsedilen yöntemlerin dışında, bazı programlar veya uygulamalar da masaüstü ekran görüntüsü alma işlemini kolaylaştırabilir. Örneğin, Snipping Tool (Windows), Grab (Mac) veya Shutter (Linux) gibi araçlar kullanabilirsiniz. Bu araçlar, ekran görüntüsünü seçtiğiniz bölgeye göre almanıza olanak sağlar.
Bununla birlikte, bazı internet tarayıcıları da ekran görüntüsü alma özelliğine sahip olabilir. Tarayıcınızın ayarlarını kontrol ederek bu özelliği kullanabilirsiniz.
Not: Masaüstü ekran görüntüsü alırken, gizli veya özel bilgilerinizi içeren herhangi bir görüntüyü paylaşmadığınızdan emin olun. Ayrıca, telif hakkıyla korunan materyalleri izinsiz olarak paylaşmaktan kaçının.

Masaüstü Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?​

Masaüstü ekran görüntüsü nasıl alınır?
Ekran görüntüsü almak için Print Screen tuşuna basın.
Ekran görüntüsünü Paint gibi bir programda açabilirsiniz.
Ekran görüntüsünü klavye kısayoluyla alabilirsiniz.
Ekran görüntüsünü Windows 10 ile kolayca alabilirsiniz.

Windows 7 kullanıcıları için ekran görüntüsü alma yöntemi:
Ekran görüntüsü almak için Windows + Print Screen tuşlarına basın.
Ekran görüntüsü almak için Snipping Tool programını kullanabilirsiniz.
Ekran görüntüsü almak için Lightshot gibi üçüncü parti yazılımlar kullanabilirsiniz.
Ekran görüntüsü alırken dikkat edilmesi gerekenler.

Geri