AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Masaüstü Bilgisayarda Mikrofon Nasıl Açılır?

theking

Yeni Üye
Masaüstü bilgisayarda mikrofon nasıl açılır? Mikrofon açma işlemi oldukça basittir. İlk olarak bilgisayarın ses ayarları menüsüne girin. Ardından ses kaydedici ayarlarına tıklayın. Burada mikrofon seçeneğini bulun ve sağ tıklayarak açık yapın. Ayrıca ses seviyesini de ayarlayabilirsiniz. Mikrofonun doğru çalışıp çalışmadığını test etmek için ses testi yapabilirsiniz. Ses kaydedici ayarlarında sorun yaşıyorsanız, sürücü güncellemesi yapmayı deneyin. Bu adımları takip ederek masaüstü bilgisayarda mikrofonu açabilirsiniz.
İçindekiler

Masaüstü bilgisayarlarda mikrofon açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Mikrofonunuzun doğru şekilde takılı olduğundan emin olun. Genellikle bilgisayarın ön panelinde veya kulaklık/mikrofon jakında bir giriş bulunur. Mikrofonunuzu bu girişe takın.
2. Adım: Windows işletim sistemine sahipseniz, sağ alt köşede yer alan ses simgesine sağ tıklayın ve “Kayıt cihazlarını aç” seçeneğini seçin. Bu adımları takip ederek kayıt cihazları ayarlarını açabilirsiniz.
3. Adım: Karşınıza gelen “Kayıt” sekmesinde, kullanmak istediğiniz mikrofonun adını bulun. Eğer birden fazla mikrofon varsa, doğru mikrofonu seçmek için mikrofonun adını kontrol edin.
4. Adım: Doğru mikrofonu seçtikten sonra, seçili mikrofonun üzerine çift tıklayın veya “Özellikler” düğmesine tıklayın.
5. Adım: “Mikrofon Özellikleri” penceresinde, “Genel” sekmesine geçin. Burada mikrofonun çalışmasını veya durmasını kontrol edebileceğiniz seçenekler bulunur.
6. Adım: “Kullanım Durumu” bölümünde, “Bu cihazı kullan” seçeneğini etkinleştirin. Böylece mikrofon kullanıma hazır hale gelecektir.
7. Adım: İsteğe bağlı olarak, “Ses Seviyesi” ve “Gelişmiş” sekmelerine geçerek mikrofonun ses seviyesini veya diğer özelliklerini ayarlayabilirsiniz.
Not: Mikrofonunuzun doğru şekilde çalışması için sürücülerin güncel olduğundan emin olun. Mikrofon hala çalışmıyorsa, başka bir mikrofon deneyebilir veya bilgisayarınızın mikrofon girişini kontrol edebilirsiniz.

Masaüstü bilgisayarda mikrofon nasıl açılır?
Masaüstü bilgisayarda mikrofonu açmak için sağ alt köşedeki ses simgesine tıklayın.
Açılan ses ayarları penceresinde “Giriş” sekmesine gidin.
Giriş sekmesinde mikrofonunuzun adını ve seviyesini görebilirsiniz.
Mikrofonu açmak için mikrofon adının yanındaki “Aç” düğmesine tıklayın.

Mikrofon nasıl açılır? Sağ alt köşedeki ses simgesine tıklanarak açılır.
Masaüstü bilgisayarda mikrofon açma işlemi için ses ayarlarına girilmelidir.
Giriş sekmesi altında mikrofon adı ve seviyesi görüntülenebilir.
Mikrofonu açmak için mikrofon adının yanındaki “Aç” düğmesi kullanılmalıdır.
Mikrofonun açıldığını anlamak için mikrofon seviyesi artırılabilmelidir.

Geri