Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Masaustu bilgisayar icin ne gerekir?

Editör

Yeni Üye

Masaüstü bilgisayar için ne gerekir?​

Bilgisayar toplamak için nelere ihtiyacınız olacak?
- İşlemci. CPU Sogutucusu. Anakart.
- Bellek. Ekran Kartı Sabit Disk.
- Güç Kaynagı Kasa. Aksesuarlar.

Bilgisayar kasasının özelliklerini nasıl öğrenirim?​

Yöntem #2: “Ayarlar” uygulamasından bilgisayar özelliklerine ulaşma:
- Adım #1: Başlat menüsünden “Ayarlar” uygulamasını açın.
- Adım #2: Sistem menüsünü açın.
- Adım #3: Sol barda en altta “Hakkında” kısmına tıklayın.
- Adım #4: Açılan menüde sistem özellikleriniz görüntülenecektir.
PC toplamak için hangi parçalar lazım?​
Bilgisayar Parçaları ve Görevleri
- Anakart (Mainboard) Anakart her bilgisayarın kendisine özgü olan önemli bir parçasıdır.
- RAM (Memory, Bellek) RAM bilgisayarınızdaki verilerin geçici olarak depolanmış olduğu bir alandır.
- İşlemci (Processor)
- Sabit sürücü (Disk, Hard disk)
- Ekran kartı (Graphics Card)

RAM nasıl oturtulur?​

RAM nasıl oturtulur?
RAM’leri takabilmek için iki tarafta bulunan mandalları açmanız gerekiyor. Bazı anakartlarda sadece tek tarafta mandal bulunuyor. Mandalları açtıktan sonra dikkat etmeniz gereken şey RAM’leri ters takmamak. RAM slotlarının iç kısmındaki ayrılmış bölümleri, RAM’lerin bağlantılarına tam denk getirmeniz gerekiyor.

Bilgisayarın ram işlemcisi ve kurulu cihazların neler olduğu nereden görülebilir?​

Bilgisayarın ram işlemcisi ve kurulu cihazların neler olduğu nereden görülebilir?
Bunun için ilk başta masa üstünüde Bilgisayarım üzerine geliyoruz ve sağa basıyoruz. Özellikler bölümünü seçiyorum. gelen menüde ise ; Bilgisayarımızın Sürümünü , işlemci modelini ve MHZ Hızını , Bilgisayar üzerindeki Ram kapasitesini , sistem türünü 32 bit – 64 bit bunları görmemiz mümkündür.

Çalınan bilgisayar bulunabilir mi?​

Bilgisayarların kaybedilmesi ya da çalınması gibi durumlara karşı önceden güvenlik önlemleri alınmalıdır. Bilgisayarlara kurulacak özel programlar ya da Windows işletim sistemi gibi yazılımlarda bulunan özellikler, bilgisayarların bulunmasını kolaylaştırmaktadır.

Bilgisayar toplamak için ihtiyacınız olan parçalar genellikle şunlardır:
1. İşlemci (CPU): Bilgisayarın beyni olarak adlandırılan işlemci, bilgisayarın tüm işlemlerini gerçekleştiren temel parçadır.
2. CPU Soğutucusu: İşlemcinin aşırı ısınmasını önleyen ve optimize eden bir parçadır.
3. Anakart: Diğer tüm parçaları bağlayan ve iletişimini sağlayan ana elektronik devre kartıdır.
4. Bellek (RAM): Bilgisayarın geçici verileri depolamasını sağlayan hafıza birimidir.
5. Ekran Kartı: Bilgisayarın görüntü oluşturma ve oyun performansını artırma gibi görevleri yapan bir parçadır.
6. Sabit Disk (HDD veya SSD): Kalıcı depolama birimidir ve işletim sistemi ile dosyaları saklar.
7. Güç Kaynağı: Bilgisayara güç sağlayan ve diğer bileşenlerin çalışmasını sağlayan bir parçadır.
8. Kasa: Tüm parçaların korunduğu ve monte edildiği bilgisayar kasası.
9. Aksesuarlar: Fare, klavye, monitör gibi ek ekipmanlar.

Bilgisayar kasasının özelliklerini öğrenmek için yukarıda bahsedildiği gibi "Ayarlar" uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu adımları takip ederek bilgisayarınızın teknik özelliklerini bulabilirsiniz.

RAM'leri yerleştirmek için, RAM modüllerini anakartın uygun yuvalarına yerleştirmeniz gerekir. RAM'leri takarken dikkat etmeniz gereken noktalar ise mandalları açmak, RAM'leri doğru yönde yerleştirmek ve yuvalarına tam olarak oturtmaktır.

Bilgisayarın RAM'leri, işlemcisi ve kurulu diğer cihazların özelliklerini görmek için "Bilgisayarım" üzerine sağ tıkladıktan sonra "Özellikler" bölümünü seçebilirsiniz. Bu bölümde işlemcinin modeli ve hızı, RAM kapasitesi, sistem türü gibi bilgiler görüntülenebilir.

Çalınan bilgisayarların bulunabilmesi için önceden güvenlik önlemleri alınmalıdır. Özellikle GPS izleme yazılımları veya Windows işletim sisteminde bulunan bulma özellikleri kullanılabilir. Bu tür önlemler çalınma durumunda bilgisayarın bulunmasını kolaylaştırabilir.

Geri