- Konu Yazar
Masaüstü bilgisayar için ne gerekir?
Bilgisayar toplamak için nelere ihtiyacınız olacak?- İşlemci. CPU Sogutucusu. Anakart.
- Bellek. Ekran Kartı Sabit Disk.
- Güç Kaynagı Kasa. Aksesuarlar.
Bilgisayar kasasının özelliklerini nasıl öğrenirim?
Yöntem #2: “Ayarlar” uygulamasından bilgisayar özelliklerine ulaşma:- Adım #1: Başlat menüsünden “Ayarlar” uygulamasını açın.
- Adım #2: Sistem menüsünü açın.
- Adım #3: Sol barda en altta “Hakkında” kısmına tıklayın.
- Adım #4: Açılan menüde sistem özellikleriniz görüntülenecektir.
Bilgisayar Parçaları ve Görevleri
- Anakart (Mainboard) Anakart her bilgisayarın kendisine özgü olan önemli bir parçasıdır.
- RAM (Memory, Bellek) RAM bilgisayarınızdaki verilerin geçici olarak depolanmış olduğu bir alandır.
- İşlemci (Processor)
- Sabit sürücü (Disk, Hard disk)
- Ekran kartı (Graphics Card)
RAM nasıl oturtulur?
RAM nasıl oturtulur?RAM’leri takabilmek için iki tarafta bulunan mandalları açmanız gerekiyor. Bazı anakartlarda sadece tek tarafta mandal bulunuyor. Mandalları açtıktan sonra dikkat etmeniz gereken şey RAM’leri ters takmamak. RAM slotlarının iç kısmındaki ayrılmış bölümleri, RAM’lerin bağlantılarına tam denk getirmeniz gerekiyor.
Bilgisayarın ram işlemcisi ve kurulu cihazların neler olduğu nereden görülebilir?
Bilgisayarın ram işlemcisi ve kurulu cihazların neler olduğu nereden görülebilir?Bunun için ilk başta masa üstünüde Bilgisayarım üzerine geliyoruz ve sağa basıyoruz. Özellikler bölümünü seçiyorum. gelen menüde ise ; Bilgisayarımızın Sürümünü , işlemci modelini ve MHZ Hızını , Bilgisayar üzerindeki Ram kapasitesini , sistem türünü 32 bit – 64 bit bunları görmemiz mümkündür.