- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Masala sos tadı nasıl?
Derin bir kabın içerisine süzme yoğurt, yoğurt, limon suyu, tuz ve zeytinyağını alın. Malzemeleri çırpma teli yardımıyla çırpın. Sarımsağı ezin ve ardından yoğurtlu karışımın içerisine zencefil ve sarımsak ekleyin, karıştırın. Hazırladığınız baharat karışımından 1 yemek kaşığı kadar ilave edin.Masala sos içinde ne var?
Masala sos içinde ne var?Tikka Masala Soslu Tavuk (Hint Mutfağından) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kemiksiz tavuk kalça veya 1 kg göğüs eti.
- 1 adet orta boy soğan.
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy doğranmış domates.
- Tereyağı
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu.
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt.
Tikka Masala sosunda ne var?
Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi İçin malzemeler- 500 gr kemiksiz tavuk kalça.
- 10 gr kırmızı toz biber.
- 5 gr garam masala.
- 5 gr toz yeşil kakule.
- 5 gr toz kimyon.
- 2 limonun suyu.
- 200 gr süzme yoğurt.
- 1 gr portakal rengi gıda boyası
Tikka Masalanın içinde ne var?
Tikka Masalanın içinde ne var?Kalın tabanlı minik bir tavanın içerisine tane karabiber, kimyon tohumu,keten tohumu, karanfil ve kişniş tohumunu alın. Çok kısık ateşte kokuları çıkana kadar hafifçe ısıya tabi tutun. Ardından bir havanın içerisine aktarın. Kakulenin de tohumlarını çıkarıp içerisine ilave edin.
Masala sos nedir?
Hint Mutfağı’nın en bilinen klasiklerinden Tikka Masala yemeği bol sosu ve yoğun baharratı ile oldukça doyurucu bir Kuzey Hindistan yemeğidir. Tikka Masala’nın en önemli özelliklerinden biri garam masala adı verilen hint baharratlarından oluşan karışımdır. Garam masala sıcak baharrat karışımı olarak da adlandırılır.Chicken Tikka Masala hangi ülkeye ait?
Chicken Tikka Masala hangi ülkeye ait?Hindistan mutfağının özgün formülü örnek alınarak damak zevkimize uygun şekilde hazırlanmıştır. Tavuk parçalarının özel bir sos ile marine edilmesiyle yapılan ve Hindistan’a özgü geleneksel bir yemek olan Chicken Tikka Masala bu baharatın kullanıldığı en bilinen yemektir.