AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Masaj ustalik belgesi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Masaj ustalık belgesi nasıl alınır?​

Resmi makamlarca iş yeri açılışında istenilen 520 saatlik Masaj Kursu kurumumuz tarafından verilmeye başlanmıştır. Kurumumuz aracılığı ile katılacağınız kurs programı sonrasında başarılı kursiyerlere MEB onaylı 520 saatlik Masaj Sertifikası verilmektedir. Kurs yaklaşık olarak 3,5 ay sürmektedir.

Masaj eğitmeni nasıl olunur?​

Genellikle yeni masörler spa merkezlerinde çalışmayı tercih ederler. Masöz olmak için Gereken Evraklar? Royal Eğitim Kurumlarından eğitim tamamlanarak sertifika almanız masöz olmak için gereklidir. Burada alınan eğitimlerde fizyoloji, anatomi ve teorik derslerin yanı sıra uygulamalı masaj eğitimleri de verilmektedir.

Masörlük ne demek?​

Masörlük ne demek?
Masöz, gerekli hijyen ve sağlık koşullarında masaj uygulaması yapan ve bu alanda uzmanlaşmış nitelikli kadın çalışanlara verilen isimdir.

Masaj belgesi ne işe yarar?​

Masaj belgesi ne işe yarar?
520 saatlik 3. seviye zorunlu bir kurstur. Masaj eğitimi için hazırlanan eğitim programının sonucunda 3. seviye “Masaj Uygulayıcısı” olarak sertifika verilmektedir. Masaj salonu açma yönetmeliğinde iş yer açma ve çalışma ruhsatı için zorunlu alınması gereken resmi sertifika olarak belirlenmiştir.

Kimler masör olabilir?​

Masaj Eğitimi alıp sertifika sahibi olan kişiler masöz ya da masör olarak çalışabilir. Masözler; kişinin istediği vücut bölgelerine masaj tekniklerini uygular, bu esnada yağ ve masaj taşı gibi ürünleri kullanır, çalıştığı ortamın ve kullandığı malzemelerin temizliğinden sorumludur.

Masörler nerede çalışır?​

Masör/Masöz Nerelerde Çalışır?
- Güzellik salonları ve merkezlerinde.
- Masaj salonları ve merkezlerinde.
- Kaplıca ve banyo tesislerinde.
- Termal otellerde.
- SPA, thalosso terapi ve bakım merkezlerinde.
- Spor merkezleri ve salonlarında.
- Kozmetik satış noktaları
- Kozmetik imalatçılarında.

Masaj sertifikası kaç saat olmalı?​

Masaj sertifikası kaç saat olmalı?
Masaj Uygulayıcısı 520 Saat Masör ya da masöz mesleği ile uğraşanlar, uğraşmak isteyenler için tasarlanmış bir eğitim programıdır. 520 saatlik 3. seviye zorunlu bir kurstur. Masaj eğitimi için hazırlanan eğitim programının sonucunda 3. seviye “Masaj Uygulayıcısı” olarak sertifika verilmektedir.

Masaj ustalık belgesi almak isteyen kişiler için önemli adımlar ve bilgiler verilmiş. Belgenin alınabilmesi için öncelikle 520 saatlik Masaj Kursu'na katılıp başarılı bir şekilde tamamlamak gerekmektedir. Bu kurs genellikle 3,5 ay sürebilmektedir. Kurs sonunda MEB onaylı 520 saatlik Masaj Sertifikası verilmektedir.

Masaj eğitmeni olabilmek için ise genellikle masörlerin spa merkezlerinde çalışmaları tercih edilir. Masöz olmak için gerekli evraklar arasında, eğitimi tamamlayarak sertifika almak önemlidir. Bu süreçte fizyoloji, anatomi ve teorik derslerin yanı sıra uygulamalı masaj eğitimleri de alınmaktadır.

Masörlük, hijyen ve sağlık koşullarında masaj uygulaması yapan ve bu alanda uzmanlaşmış nitelikli kadın çalışanlara verilen isimdir. Masözler, kişilerin istediği vücut bölgelerine masaj tekniklerini uygular, bu esnada yağ ve masaj taşı gibi ürünleri kullanır ve temizlik konusunda sorumludur.

Masaj belgesi, 520 saatlik 3. seviye zorunlu bir kurstur ve "Masaj Uygulayıcısı" olarak sertifika verilmektedir. Bu belge, masaj salonu açma yönetmeliğinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı için zorunlu bir belge olarak belirlenmiştir.

Masörler ve masözler genellikle güzellik salonları, masaj salonları, kaplıca ve banyo tesisleri, termal oteller, SPA ve bakım merkezleri, spor merkezleri, kozmetik satış noktaları ve imalathanelerde çalışabilirler.

Masaj sertifikasının 520 saat olması gerekmektedir. Bu sertifika, masör veya masöz olarak çalışmak isteyen ya da mesleği hakkında eğitim almak isteyen kişiler için tasarlanmış bir eğitim programıdır ve 3. seviye "Masaj Uygulayıcısı" sertifikası olarak verilmektedir.

Geri