- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 200.110
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Marul kesildikten sonra tekrar çıkar mı?
Aynı şekilde dilerseniz kök kısmını düzgün bir şekilde ayırdığınız marulların bu kök kısımlarını da tıpkı bir fide gibi değerlendirerek yeniden çoğaltma işlemi yapabilirsiniz. Fide ya da tohum alırken dikkat etmeniz gereken ise mutlaka güvenilir yerlerden bu tohum ya da fideleri temin etmeniz olmalı.Marulun acısını ne alır?
Marul iyice yıkanır ve ardından tuzlu ya da sirkeli suda bekletilir. Bu şekilde acısının bir kısmı alınmış olur. Sudan çıkarılınca yeniden yıkanır ve yanına dilenen salata malzemeleri ile servis edilir.
Solmuş Kıvırcık nasıl canlanır?
Marullar gevşekliğini kaybedip soluklaşmaya başlayınca buzdolabında çıkardık ve bir marulu soğuk suyun içinde, diğerini limonlu soğuk suyun içinde 10 dakika tuttuk. Daha sonra marul yapraklarını sudan çıkarıp iyice kuruttuk. her iki marulda eskiye oranla daha canlanmış gibi görünüyordu.
Marul ne kadar sürede çıkar?
Marul tek yıllık serin iklim sebzesidir. Yetişme süresi 2-3 ay gibi kısa süreli olan salata ve marul tiplerinde açıkta ve örtü altında değişik mevsimlere uygun olarak ıslah edilmiş çeşitlerle arka arkaya yılın 12 ayı üretim yapmak mümkün olmuştur.Marulda Acılaşma neden olur?
Acılaşma, göbeğinin boş olması, antosiyanın oluşumu ve dış yaprakların erken çürümesi marulda görülen fizyolojik sorunların başında geliyor. Aynı zamanda farklı virüs hastalıklarıyla da karşı karşıya kalan marulda tüm bu sorunların üstesinden doğru ve etkili bitki besleme ürünleriyle gelmek mümkün.
Marula hangi gübre verilir?
Marul tarımı yapılan arazilerde gübreleme şu şekilde yapılmalıdır; Taban gübresi olarak fosforun ve potasyumun %70′i kullanılır. Bu da dekara 12-18 kg fosfor ve 15-20 kg potasyum verilmelidir. Hasattan 30 gün öncesinde geri kalan miktarlar dekara 3-4 kg fosfor ve 6-8 kg potasyum olarak uygulanmalıdır.
Maydanoz nasıl canlandırılır?
Tazeliğini yitirip pörsüyen sebzeleri canlandırmanın en kolay…
- Çok fazla hasar görmüş kısımları temizleyin. Çok pörsümüş ya da gerekli olmayan bölümleri kesin.
- Buzlu suya yerleştirin. Birçok sebzeyi, yeşilliği buzlu su dolu bir kaba koyabilirsiniz.
- İyice kurutun.
- Normalde kullandığınız gibi kullanın.
Kıvırcık uzun süre nasıl saklanır?
Tüm yaprakları kuru olan marullar ağzı kapatılmadan temiz bir poşet içinde buzdolabında saklanabilir. İki günde bir yarım saat kadar dolaptan ve poşetten çıkarılıp havalandırılırsa marulların daha uzun süre taze kalması sağlanabilir. Bu şekilde 5-6 gün solmadan yumuşamadan saklanabilir.
Göbek marul ne kadar zamanda yetişir?
Olgunlaşma günü ortalama 30-35 gündür. Hasat peryodu 80 – 90 gündür. Ekim zamanı İlkbahar, Sonbahar içindeki aylar tavsiye edilir.Bahçeye ekilen marul neden acı olur?
Acı Marulun Yaygın Nedenleri Çoğu bahçıvan size acı marulun yaz sıcağının bir sonucu olduğunu söyleyecektir; Marul serin mevsim sebzesi olarak bilinir. Sıcaklıklar yükseldiğinde, bitki olgunlaşma moduna geçer ve cıvatalar – bir sap ve çiçek gönderir. Bu işlem sırasında acı marul üretilir.
Ekilen Kıvırcık neden acı olur?
Sıcak yaz aylarında, her gün marul bitkilerini sulamamız ve belki de bitkilere gölge sağlamamız gerekebilir. Bu mevsimde bitkilerimizi düzenli olarak sulamazsak, marul bitkileri ısıdan zarar görür ve bitki tohum üretmeye başlar. Sonuç olarak, marul yaprakları acı bir tada sahip olabilir.