- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Marul hangi besindir?
Marul A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde yüksek miktarda lif, şeker, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum gibi mineraller barındırır. Güçlü bir lif ve antioksidan kaynağı olan marul, saç ve cilt hastalıkları da dahil olmak üzere sağlık açısından pek çok faydası bulunan bir sebzedir.Marulun içinde neler bulunur?
Özellikle potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, bakır, demir ve çinko mineralleri içerir. Marulda C, A, B, E, K vitaminleri bulunmaktadır. Koyu renkli yaprakları folik asit (B9 vitamini) ve özellikle beta-karoten açısından zengindir.Atom marulun kültürden kültüre kullanılış yoğunluğu ve şekli değişiklikler gösterse de, genel kullanım özellikleri birbirine benzerdir. Buzdağı marulu, buz marulu, iceberg, göbek marul, atom marulu olarak farklı isimlerle de anılır.
Marulun yetiştiği yer neresidir?
Marul hangi bölgede yetişir? Oluşum süresi kısa olduğundan bölge ayırt etmeksizin nerdeyse tüm Türkiye’de yetiştirilmesi mümkündür. Yaz aylarını serin geçiren bölgeler de de 1000 m üstü yaylalarda yetiştirilme olanağına sahiptir.
Kıvırcık salatada hangi vitaminler var?
Kıvırcık marul C ve A vitaminleri bakımından bir hayli zengindir. İçeriğinde yüksek miktarlarda lif, kalsiyum, şeker, demir, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi mineralleri barındırmaktadır.
Marulun zararları nelerdir?
Marulun zararları Aşırı miktarda tüketildiğinde nefes darlığı gibi problemlere neden olduğu gözlenmiştir. Kimi marul çeşitleri vücutta alerjik reaksiyona sebep olabilir. Prostat büyümesi probleminin mevcut olduğu kişilerin marul tüketimine dikkatli bir şekilde yaklaşmalarında fayda var.Marul cinsel isteği azaltır mı?
Uzmanlar, fazla yenildiğinde marulun göz kararmasına neden olduğuna, cinsel gücü azalttığına ve uykuyu getirdiğine dikkat çekiyor. Bitki bilimcilere göre marulun içinde A, B, C ve E vitaminleriyle demir, kalsiyum, çinko, fosfor, iyot, sodyum ve bakır gibi mineraller bulunuyor.İçeriğinde yüksek miktarda lif, şeker, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum gibi mineraller barındırır. Güçlü bir lif ve antioksidan kaynağı olan marul, saç ve cilt hastalıkları da dahil olmak üzere sağlık açısından pek çok faydası bulunan bir sebzedir.
Göbek marul neden pahalı?
Fiyatların artmasının sebebi; işçilik maliyetleri, hava şartları, gübre maliyetleri çok fazla arttı. Bundan dolayı da fiyatlar arttı.
Marul hangi iklimde yetişir?
Salata ve marullar soğuğa kısmen dayanıklı, nemli hava koşullarına gereksinim duyan serin, ılık iklim sebzesidir. Yazları serin geçen bölgelerde yaz yetiştiriciliği de mümkündür. Bu bakımdan yaz aylarında 1000-1500 m. olan yayla kesiminde yazlık çeşitlerin yetiştirilmesi mümkündür.