- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Martılar en çok ne yemeyi sever?
Deniz ve tatlı su omurgasızları, balık, böcekler, kemirgenler, solucanlar, kargalar, sakatatlar, tohumlar, meyveler ve insanların çöpleri martıların en çok sevdikleri besinler arasında sayılabilir.Kaç çeşit martı vardır?
Gümüş martı, küçük gümüş martı, karabaş martı, Akdeniz martısı, karasırtlı martı, büyük karasırtlı martı, karaayaklı martı…Antalya’nın Sıçan Adası’nı üreme bölgesi olarak kullanan gümüş martılarının, balık stoklarının azalması nedeniyle besin bulamayınca zeytinle beslendikleri ortaya çıktı.
Martı uyur mu?
Hayır, uyumaz. Zihnimizdeki görüntü çok hoştur: küçük bir kuş, sabahın erken saatlerinde solucan toplamaktan yorulmuş, sıcacık küçük yuvasında ufak bir yapraktan örtüyü kaldırıyor ancak durum böyle değil.
Martı insan yer mi?
Araştırmacılar bu davranışın, martıların ne yiyeceklerine karar verirken insan eyleminden yararlandığını gösterdiğini öne sürüyor. Çalışmanın kıdemli yazarlarından Laura Kelley, “Bulgularımıza göre martılar daha ziyade insanların düşürdüğü veya bıraktığını gördükleri yiyeceklere yaklaşıyor.
Martılar nasıl ölür?
Özellikle denize atılan plastik parçalar bu tür için ölümcüldür. Ölü bulunan pek çok martının midesinde plastik parçacıklar tespit edilmiştir. Martıların midesi plastiği sindiremediği için midelerinde plastik onlara sürekli bir tokluk hissi vererek açlıktan ölmelerine neden olur.Martı türü nedir?
Bu nedenle martılar tarafından dışlanmıştır….Martı Jonathan Livingston.Türkiye’de görülen 17 martı türünden 13’ü İstanbul’da yaşıyor. Ancak genel olarak ‘dost canlısı’ bilinen bu martılar içerisinde bir tür var ki saldırgan davranışlarıyla dikkat çekiyor. İşte Boğaz’ın simgesi olan martıların pek bilinmeyen dünyası!
Martı eti lezzetli mi?
gayet lezzetlidir. takribi 8 senedir kadıköy rıhtım’daki büfelerin dönerlerinden 2 haftada bir olmak kaydıyla besleniyorum. bir zararını görmedim, mis gibi vallahi.. tavuk etinin maliyeti zannedildiğinden daha ucuzdur. ondan daha da ucuzu kuyruk yağı var ki martıyla kimse uğraşmaz.
Martı eti neden haram?
4 gün önceHanefi Mezhebine baktığımız zaman Martı kuşunun eti yenmez. Bu kuş türü Hanefilere göre eti yenmeyen kuş türleri arasında yer almaktadır. Bunun nedeni ise Martı etinin yenmesini haram olarak görmekten gelmektedir.