AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mart ayinda ne olmustur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mart ayında ne olmuştur?​

10 Mart. 1876 – Alexander Graham Bell ile yardımcısı Watson, ilk telefon görüşmesini yaptılar. 1919 – Çin’de kölelik kaldırıldı. 1920 – Yunanistan başbakanı Venizelos’un da katıldığı toplantıda, İstanbul’un resmi işgaline ve Kuvayı Milliye öncülerinin tutuklanmasına karar verildi.
1 Mart kimin doğum günü?
Doğumlar

16 Mart neden önemlidir?​

1920 – İtilaf Devletleri, İstanbul’u işgal etti. 1921 – SSCB, Ankara Hükümeti’ni resmen tanıdı; Moskova Antlaşması imzalandı. 1924 – Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun (3 Mart) kabulünden sonra medreseler kapatıldı. 1924 – Roma Antlaşması doğrultusunda İtalya, Rijeka’yı topraklarına kattı.
Bugün dünya ne günü 21 Mart?
21 Mart Dünya Şiir Günü:İlk kez 1999 yılında UNESCO tarafından ilan edilen ve dünya çapında kutlanan Dünya Şiir Günü’nün amacı “farkındalık yaratmak ve ulusal, evrensel, bölgesel şiir hareketlerine taze bir enerji sağlamak”olarak nitelendiriliyor.

Mart ayında tarihimizdeki en önemli olay nedir?​

1 Mart 1876: Haydarpaşa demiryolu grevi. 1 Mart 1919: Moskova’da Türk Afgan Dostluk Antlaşması imzalandı. 1 Mart 1925: Tütün tekeli Fransızlardan geri alındı. 1 Mart 1926: Yeni Türk Ceza Kanunu kabul edildi. 1 Mart 1935: İlk kadın Milletvekilleri (18 kişi) Meclis’e girdi. 1 Mart 1935: Atatürk, 4. kez Cumhurbaşkanı …
16 Mart da ne var?
16 Mart:

16 Mart da okullar tatil mi?​

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartları nedeniyle 16 Mart 2022 Çarşamba günü İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerimizde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim (Lise, Halk Eğitim, RAM, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri dahil) 1 gün tatil edilmiştir.
21 Mart tatil mi?
21 Mart resmi tatiller arasında yer almamaktadır.

Geri