Marmelatlı Orgu Tatlı Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Marmelatlı Orgu Tatlı nasıl yapılır
Marmelatlı Orgu Tatlı yapılışı

Malzemeler:
* 125 gram tereyağı
* 1 cay bardağı sıvı yağ
* 1 cay bardağı sut
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* alabildiği kadar un

İci icin:
* recel

Şerbeti icin:
* 3,5 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 1 dilim limon suyu

Uzeri icin:
* hindistan cevizi
* yeşil fıstık


imagesmarmelatliorgutatlitarifiresimli5ad40450e9bb7

Hazırlanışı:

Tatlıda şerbet ılık kullanılacağı icin ilk once şerbeti hazırlanır ve ılımaya bırakılır Tereyağı eritilir, daha sonra karıştırma kabına eritilen tereyağı, sut ve sıvıyağ ve alınır, cırpma teli ile cırpılır Uzerine un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek hamur hazırlanır Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirilir Dinlenen hamurdan ceviz buyukluğunde bezeler hazırlanır Bezeler acılır ve kenarlarına verev olacak şekilde uc tane kesik yapılır Ortalarına marmelat konur ve kenarları ust uste gelecek şekilde kapatılır Tepsiye dizilen tatlıların uzerine yumurta sarısı surulur ve 170 derecede pişirilir Pişen tatlı fırından cıkarılır ve ilk sıcağı cıktıktan sonra ılık şerbet dokulur Uzeri, hindistan cevizi ve fıstık ile suslenir ve servis edilir Ilık servis edilmesi tavsiye olunur

Afiyet Olsun


alıntı
 
Geri
Üst