Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
200 gram margarin yahut tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 su bardağı + su bardağının 2/3 ü
Kabartma tozu
Vanilya
Üzeri için
Pudra şekeri
Erik marmelatı
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Karıştırma kabımıza margarini yumurtayı ve şekeri alarak karıştıralım.
Azar azar 3 su bardağı unu ek edelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
Hamur kıvam alınca merdaneyle ince bi halde açalım.
Çay bardağıyla keselim.
Üst katmanı için hamuru çay bardağıyla kesip ortasından bir şişe kapağıyla ortadan keselim. Kenar kısmını alt katmana koyalım.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif üstü kızarana kadar pişirin.
Birinci piştiğinde yumuşak oluyor ancak daha sonra kıyır kıyır bir kurabiye oluyor.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serperek ortalarına marmelatları koyalım. Afiyet olsun
200 gram margarin yahut tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 su bardağı + su bardağının 2/3 ü
Kabartma tozu
Vanilya
Üzeri için
Pudra şekeri
Erik marmelatı
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Karıştırma kabımıza margarini yumurtayı ve şekeri alarak karıştıralım.
Azar azar 3 su bardağı unu ek edelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
Hamur kıvam alınca merdaneyle ince bi halde açalım.
Çay bardağıyla keselim.
Üst katmanı için hamuru çay bardağıyla kesip ortasından bir şişe kapağıyla ortadan keselim. Kenar kısmını alt katmana koyalım.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif üstü kızarana kadar pişirin.
Birinci piştiğinde yumuşak oluyor ancak daha sonra kıyır kıyır bir kurabiye oluyor.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serperek ortalarına marmelatları koyalım. Afiyet olsun