Marmara Üniversitesinde falakalı işkence iddiası Meclis gündeminde

haberci

Yeni Üye

Marmara Üniversitesinde falakalı işkence iddiası Meclis gündeminde​

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Marmara Üniversitesi'nde bir öğrencinin ülkücü grup tarafından darp edildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
kapak_marmara-universitesinde-falakali-iskence-iddiasi-meclis-gundeminde-805098.jpg

135132884-hukuk-fakultesi.jpg

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde yaşandığı iddia edilen şiddet olayını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

FALAKA İDDİASI​

Taşkın, Hukuk Fakültesi öğrencisinin ülkücü bir grup tarafından zorla alıkonularak falakaya yatırıldığına dair iddialarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi sundu.

MECLİS GÜNDEMİNE SUNULDU​

Soru önergesinde öğrencinin kampüs içinde darp edildiği ve işkenceye maruz bırakıldığı iddialarına dikkat çeken Taşkın, “Bu olayın münferit olmadığı açık. Söz konusu grubun üniversite yerleşkesinde kendine özel alanlar oluşturduğu, daha önce de benzeri şiddet ve tehdit olaylarının yaşandığı biliniyor. Üniversite yönetimi ve idareciler bu duruma göz yumuyor” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin şiddetten uzak bir ortamda eğitim hakkının sistemli bir şekilde ihlal edildiğini belirten Taşkın, “Bu tür olayların üzerini örtmeye çalışan hiçbir yetkiliyi görmezden gelmeyeceğiz. Üniversitelerin baskı ve korku ortamına teslim edilmesine izin vermeyeceğiz,” dedi.
Yüksel Taşkın MEB’e şu soruları yöneltti:
Yüksel Taşkın MEB’e şu soruları yöneltti:
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim görmekte olan bir öğrenciye şiddet uygulandığı iddiası hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?
Kendilerini “Ülkücüler” olarak tanımlayan grubun diğer öğrencileri tehdit ettiği ve baskı uyguladığı iddiası hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?
Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde bir güvenlik zaafiyeti mi vardır?
Rektör Mustafa Kurt’un, şiddet uygulayan bu grubun üyeleriyle basında yer alan fotoğrafları, kayırmacılık yapıldığına dair şüpheler uyandırmaktadır. Rektör Kurt’un konuyla ilgili açıklaması nedir?
Üniversite yönetimi, belirli gruplar tarafından sistematik olarak tehdit edilen ve fiziksel şiddete maruz bırakılan öğrencisinin güvenliğini ve eğitim hakkına erişimini sağlamak için hangi tedbirleri almıştır?
Üniversite yönetimi, kampüsün tüm öğrenciler için güvenli bir yaşam alanı olması için ne gibi tedbirler almaktadır?

Marmara Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen bu vahim olay hakkında bilgi verdiğin için teşekkürler. CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'ın Meclis'e taşıdığı bu konu, üniversite içindeki güvenlik sorunları ve öğrencilerin maruz kaldığı şiddet meselesine dikkat çekiyor.

Taşkın'ın talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda yanıt vermesi bekleniyor. Ülkücü bir grup tarafından öğrencinin falakaya yatırıldığı iddiaların soruşturulması ve gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşıyor.

Özellikle öğrencilerin eğitim haklarının şiddet ve korku ortamından korunması gerektiği vurgulanıyor. Bu tür olayların üzerinin örtülmemesi ve sorumluların hesap vermesi gerektiği belirtiliyor.

Marmara Üniversitesi yönetiminin alması gereken tedbirler, güvenlik zaafiyeti iddiaları ve Rektör Mustafa Kurt'un konuyla ilgili açıklamaları meclis gündemine taşınmış durumda. Öğrencilerin güvenliği ve eğitim haklarının sağlanması için alınacak tedbirlerin önemine değinilmiş.

Meclis gündemindeki bu hassas konunun etraflıca incelenmesi ve gerekli adımların atılması önem arz etmektedir. Bu tür şiddet olaylarının bir daha yaşanmaması için önleyici tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bilgi paylaşımın için teşekkürler.

Geri