Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde hangi bölümler yer alıyor? Fakülte, gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık, radyo, televizyon ve sinema bölümlerini kapsıyor. Gazetecilik bölümü öğrencilere medya etiği, haber yazımı ve araştırma teknikleri gibi konuları öğretirken, halkla ilişkiler bölümü öğrencilere kurumsal iletişim, kriz yönetimi ve pazarlama stratejileri konularında eğitim verir. Reklamcılık bölümü ise öğrencilere kreatif fikirlerin nasıl geliştirileceği ve marka yönetimi konularında uzmanlaşma imkanı sunuyor. Radyo, televizyon ve sinema bölümleri ise öğrencilere prodüksiyon teknikleri, senaryo yazımı ve yönetmenlik gibi konuları öğretiyor.
İçindekiler
Medya ve İletişim Sistemleri bölümü bulunur.
Sözleşmeli Medya ve İletişim bölümü mevcuttur.
Dijital Medya ve İletişim bölümü de yer alır.
İletişim Yönetimi bölümü vardır.
Gazetecilik bölümü de mevcuttur.
İçindekiler
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Hangi Bölümler Var?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde; Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema, İletişim Tasarımı ve İletişim Bilimleri bölümleri bulunmaktadır. Bu bölümlerde öğrenciler, iletişim alanında kariyer yapmak için gerekli bilgi ve becerileri kazanırlar.
Gazetecilik Bölümü Nedir?
Gazetecilik bölümü, öğrencilere haber kaynaklarını araştırma, haber yazma ve haber sunma gibi gazetecilik mesleği için gerekli olan yetenekleri kazandıran bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, gazetecilik etiği, haberlerin doğru bir şekilde yazılması, haberlerin yayınlanması gibi konuları da öğrenirler.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Nedir?
Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü, kurumların, şirketlerin, devletlerin ve kişilerin hedef kitleleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, halkla ilişkiler stratejileri, kurumsal iletişim, kriz yönetimi gibi konularda eğitim alırlar.
Radyo Bölümü Nedir?
Radyo bölümü, öğrencilere radyo yayıncılığı için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandıran bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, radyo programcılığı, radyo yayıncılığı, radyo prodüksiyonu gibi konularda eğitim alırlar.
Televizyon ve Sinema Bölümü Nedir?
Televizyon ve Sinema bölümü, öğrencilere sinema ve televizyon sektöründe kariyer yapmak için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandıran bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, senaryo yazımı, film yapımı, kurgu, yönetmenlik gibi konularda eğitim alırlar.
İletişim Tasarımı Bölümü Nedir?
İletişim Tasarımı bölümü, öğrencilere grafik tasarımı, web tasarımı ve görsel iletişim alanlarında eğitim veren bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, reklam tasarımı, kurumsal kimlik çalışmaları, interaktif medya tasarımı gibi konularda eğitim alırlar.
İletişim Bilimleri Bölümü Nedir?
İletişim Bilimleri bölümü, öğrencilere iletişim kavramları, teorileri ve modelleri hakkında bilgi veren bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, iletişim araçları, kitle iletişim araçları, reklamcılık, halkla ilişkiler gibi konuları da öğrenirler.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Hangi Yılda Kuruldu?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, 1992 yılında kurulmuştur. Fakülte, o tarihten bu yana öğrencilere iletişim alanında eğitim vermektedir.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Nerede?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yer almaktadır. Fakülte, Göztepe Kampüsü’nde bulunmaktadır.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Hangi Dersler Verilir?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde; İletişim Kuramları, Haber Yazımı, İletişimde Etik, Halkla İlişkiler, Reklamcılık, Radyo Yapımı, Sinema Tarihi, Görsel İletişim, İletişim Araştırmaları gibi dersler verilir. Bu dersler, öğrencilerin iletişim alanında gerekli olan bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlar.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Nasıl Kayıt Olabilirim?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne kayıt olmak için öncelikle ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girmeniz gerekmektedir. Yüksek bir puan alarak, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne yerleşebilirsiniz. Ayrıca, fakültenin internet sitesinden kayıt tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Staj Yapmak Zorunlu Mu?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrencilerin staj yapması zorunludur. Öğrenciler, staj yaparak öğrendikleri teorik bilgileri pratikte kullanma imkanı bulurlar. Ayrıca, staj yaparak iş hayatına atılmadan önce deneyim kazanırlar.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Yüksek Lisans Programları Var Mı?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde Yüksek Lisans programları bulunmaktadır. İletişim Bilimleri, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema, İletişim Tasarımı alanlarında yüksek lisans eğitimi alınabilir.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri Hangi İş Alanlarında Çalışabilirler?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, mezun olduktan sonra birçok iş alanında çalışabilirler. Gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık, radyo ve televizyon yayıncılığı, sinema ve dizi sektörü, web tasarımı gibi alanlarda kariyer yapabilirler.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğrencilerin Yurt İmkanı Var Mı?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Göztepe Kampüsü’nde yurt imkanı bulunmaktadır. Öğrenciler, yurtta kalarak kampüste bulunan fakültelerine kolayca ulaşabilirler.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğrencilere Burs Veriliyor Mu?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, öğrencilere burs imkanı sunmaktadır. Başarılı öğrenciler, fakülte tarafından verilen burslardan faydalanabilirler. Ayrıca, diğer burs imkanları hakkında fakülte tarafından bilgilendirme yapılmaktadır.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğrenciler Hangi Kulüplere Katılabilirler?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrenciler, birçok kulübe katılabilirler. Öğrenciler, sinema kulübü, fotoğraf kulübü, radyo kulübü, tiyatro kulübü gibi kulüplerde yer alarak ilgi alanlarına göre etkinliklere katılabilirler.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Hangi Dillerde Eğitim Veriliyor?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim Türkçe olarak verilmektedir. Ancak, öğrenciler İngilizce hazırlık sınıfında eğitim alırlar ve bölümlerde İngilizce dersler de yer almaktadır.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğrenciler Hangi Sertifikaları Alabilirler?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrenciler, Microsoft Office sertifikası alabilirler. Ayrıca, öğrenciler dijital medya, reklamcılık, halkla ilişkiler ve işletme gibi alanlarda sertifika programlarına katılabilirler.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğrenciler Hangi Laboratuvarlardan Faydalanabilirler?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrenciler, fotoğraf stüdyosu, video stüdyosu, radyo stüdyosu, bilgisayar laboratuvarı gibi laboratuvarlardan faydalanabilirler. Bu laboratuvarlar, öğrencilerin teorik bilgileri pratikte kullanmalarını sağlar.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Hangi Bölümler Var?
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi |
Reklamcılık bölümü bulunmaktadır. |
Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü mevcuttur. |
Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü vardır. |
Görsel İletişim Tasarımı bölümü yer alır. |
Medya ve İletişim Sistemleri bölümü bulunur.
Sözleşmeli Medya ve İletişim bölümü mevcuttur.
Dijital Medya ve İletişim bölümü de yer alır.
İletişim Yönetimi bölümü vardır.
Gazetecilik bölümü de mevcuttur.