Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi, öğrencilere çeşitli bölümler sunmaktadır. Fakülte, iktisat, uluslararası ilişkiler, ulusal ekonomi, uluslararası ekonomi ve ekonometri gibi alanlarda eğitim vermektedir. Bu bölümler, öğrencilere ekonomi ve iş dünyasıyla ilgili temel bilgileri sunmayı amaçlamaktadır. İktisat bölümü, öğrencilere ekonomi politikaları, mikro ve makro ekonomi gibi konuları öğretirken, uluslararası ilişkiler bölümü, öğrencilere küresel politika ve ekonomi ilişkileri hakkında bilgi vermektedir. Ulusal ekonomi bölümü, öğrencilere Türkiye’nin ekonomik yapısı ve politikaları hakkında bilgi sağlarken, uluslararası ekonomi bölümü, küresel ekonomi ve ticaret konularında uzmanlaşmalarını sağlamaktadır. Ekonometri bölümü ise öğrencilere ekonomik verileri analiz etme ve tahmin yapma becerileri kazandırmaktadır.
İçindekiler

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde Hangi Bölümler Var?​

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi bünyesinde çeşitli bölümler bulunmaktadır. İktisat Fakültesi, öğrencilere ekonomi alanında eğitim imkanı sunan bir fakültedir. İktisat Fakültesinde yer alan bölümler şunlardır:
1. İktisat Bölümü: İktisat Bölümü, öğrencilere temel ekonomi bilgilerini ve iktisadi analiz yöntemlerini öğretir. İktisat alanında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.
2. İşletme Bölümü: İşletme Bölümü, öğrencilere işletme yönetimi ve organizasyon konularında eğitim verir. İşletme alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler bu bölümü seçebilir.
3. Uluslararası İlişkiler Bölümü: Uluslararası İlişkiler Bölümü, öğrencilere uluslararası politika, dış ilişkiler ve uluslararası ticaret konularında bilgi ve beceriler kazandırır. Uluslararası ilişkiler alanında çalışmak isteyen öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.
4. Maliye Bölümü: Maliye Bölümü, öğrencilere kamu maliyesi, vergi politikaları ve bütçe yönetimi gibi konuları öğretir. Kamu sektöründe çalışmak isteyen öğrenciler bu bölümü seçebilir.
5. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, öğrencilere iş gücü piyasaları, iş ilişkileri ve iş hukuku konularında eğitim verir. İş ilişkileri ve insan kaynakları alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.
6. Ekonometri Bölümü: Ekonometri Bölümü, öğrencilere istatistik ve ekonometri alanında bilgi ve beceriler kazandırır. Veri analizi ve ekonomik tahminleme gibi konulara ilgi duyan öğrenciler bu bölümü seçebilir.
7. İktisadi ve İdari Bilimler Programı: İktisadi ve İdari Bilimler Programı, öğrencilere iktisadi ve idari bilimler alanında genel bir eğitim sunar. İktisat, işletme, maliye gibi farklı disiplinler arasında bir seçim yapmak isteyen öğrenciler bu programı tercih edebilir.
8. Avrupa Birliği İktisadı Bölümü: Avrupa Birliği İktisadı Bölümü, öğrencilere Avrupa Birliği ekonomisi, politikaları ve entegrasyon süreci hakkında bilgi verir. Avrupa Birliği ile ilgili çalışmak isteyen öğrenciler bu bölümü seçebilir.
9. İktisat ve Finans Bölümü: İktisat ve Finans Bölümü, öğrencilere finansal piyasalar, yatırım analizi ve finansal yönetim gibi konuları öğretir. Finans sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.
10. Ekonomi ve Sosyoloji Bölümü: Ekonomi ve Sosyoloji Bölümü, öğrencilere ekonomik ve sosyolojik konuları bir arada inceleme fırsatı sunar. Toplumsal ve ekonomik ilişkileri anlamak isteyen öğrenciler bu bölümü seçebilir.
11. Ekonometri ve İstatistik Bölümü: Ekonometri ve İstatistik Bölümü, öğrencilere istatistik ve ekonometri alanında derinlemesine bir eğitim verir. Veri analizi ve ekonomik tahminleme gibi konulara ilgi duyan öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.
12. İktisat ve Siyaset Bilimi Bölümü: İktisat ve Siyaset Bilimi Bölümü, öğrencilere iktisadi ve siyasi konuları bir arada inceleme fırsatı sunar. İktisadi politika ve siyaset bilimi alanında çalışmak isteyen öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.
13. İktisat ve Uluslararası İlişkiler Bölümü: İktisat ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, öğrencilere iktisat ve uluslararası ilişkiler konularında geniş bir eğitim sunar. Uluslararası ekonomi ve dış ilişkiler alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler bu bölümü seçebilir.
14. İktisat ve Sosyoloji Bölümü: İktisat ve Sosyoloji Bölümü, öğrencilere ekonomik ve sosyolojik konuları bir arada inceleme fırsatı sunar. Toplumsal ve ekonomik ilişkileri anlamak isteyen öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.
15. İktisat ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü: İktisat ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, öğrencilere iktisat ve bilgisayar bilimleri konularında eğitim verir. İktisat alanında bilgisayar tabanlı analiz ve yönetim becerileri kazanmak isteyen öğrenciler bu bölümü seçebilir.
16. İktisat ve Ekonomi Politikaları Bölümü: İktisat ve Ekonomi Politikaları Bölümü, öğrencilere iktisadi politika analizi ve ekonomi politikaları konularında derinlemesine bir eğitim sunar. Ekonomi politikaları ve kamu politikaları alanında çalışmak isteyen öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.
17. İktisat ve Uluslararası Ticaret Bölümü: İktisat ve Uluslararası Ticaret Bölümü, öğrencilere uluslararası ticaret, dış ticaret politikaları ve uluslararası pazarlama gibi konuları öğretir. Uluslararası ticaret alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler bu bölümü seçebilir.
18. İktisat ve Bankacılık Bölümü: İktisat ve Bankacılık Bölümü, öğrencilere bankacılık işlemleri, finansal kurumlar ve para politikaları gibi konuları öğretir. Bankacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.
19. İktisat ve Sigortacılık Bölümü: İktisat ve Sigortacılık Bölümü, öğrencilere sigortacılık işlemleri, risk analizi ve sigorta hukuku gibi konuları öğretir. Sigortacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrenciler bu bölümü seçebilir.

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde Hangi Bölümler Var?​

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde İktisat bölümü bulunmaktadır.
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde İşletme bölümü mevcuttur.
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde Uluslararası İlişkiler bölümü yer almaktadır.
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde Maliye bölümü bulunmaktadır.
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde Çalışma Ekonomisi bölümü mevcuttur.

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde Ekonomi bölümü yer almaktadır.
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde Finans bölümü bulunmaktadır.
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde Kamu Yönetimi bölümü mevcuttur.
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde Ekonometri bölümü yer almaktadır.
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü bulunmaktadır.