Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü, çeşitli bölümlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölümler arasında Mühendislik, İşletme, Eğitim, İletişim ve Hukuk gibi farklı alanlar yer almaktadır. Göztepe Kampüsü, öğrencilere geniş bir akademik yelpaze sunmaktadır. Mühendislik bölümü öğrencilere teknik ve pratik beceriler kazandırmayı hedeflerken, İşletme bölümü öğrencilere iş dünyasında liderlik yapma yetenekleri kazandırmaktadır. Eğitim bölümü öğrencilere öğretmenlik mesleğine hazırlık yaparken, İletişim bölümü öğrencilere medya ve iletişim sektöründe kariyer yapma imkanı sunmaktadır. Hukuk bölümü ise öğrencilere hukuki bilgi ve becerileri geliştirme fırsatı sunmaktadır. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü, öğrencilere çeşitli akademik fırsatlar sunan bir eğitim kurumudur.
İçindekiler

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü, çeşitli fakülteler ve bölümlerden oluşan geniş bir akademik yelpazeye sahiptir. Kampüste bulunan bölümler arasında şunlar yer almaktadır:
1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri gibi bölümler bu fakültede yer almaktadır.
2. Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği gibi bölümler bu fakültede bulunmaktadır.
3. Eğitim Fakültesi: İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği gibi öğretmenlik bölümleri bu fakültede yer almaktadır.
4. Güzel Sanatlar Fakültesi: Resim, Heykel, Grafik Tasarım, Seramik ve Cam gibi sanat bölümleri bu fakültede bulunmaktadır.
5. Hukuk Fakültesi: Hukuk eğitimi veren bu fakülte, öğrencilere hukuk alanında akademik bir kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
6. İletişim Fakültesi: Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler gibi iletişim alanında eğitim veren bölümler bu fakültede yer almaktadır.
7. Fen-Edebiyat Fakültesi: Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı gibi bölümler bu fakültede bulunmaktadır.
8. Sağlık Bilimleri Fakültesi: Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik gibi sağlık alanında eğitim veren bölümler bu fakültede yer almaktadır.
9. Spor Bilimleri Fakültesi: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi gibi spor alanında eğitim veren bölümler bu fakültede bulunmaktadır.
10. Eczacılık Fakültesi: Farmasötik Bilimler, Klinik Eczacılık gibi eczacılık alanında eğitim veren bölümler bu fakültede yer almaktadır.
11. Diş Hekimliği Fakültesi: Diş Hekimliği eğitimi veren bu fakülte, öğrencilere diş sağlığı alanında uzmanlaşma imkanı sunmaktadır.
12. İlahiyat Fakültesi: İslami İlimler, İslam Hukuku gibi ilahiyat alanında eğitim veren bölümler bu fakültede bulunmaktadır.
13. Mimarlık Fakültesi: Mimarlık eğitimi veren bu fakülte, öğrencilere mimarlık alanında uzmanlaşma imkanı sunmaktadır.
14. Tıp Fakültesi: Tıp eğitimi veren bu fakülte, öğrencilere doktorluk mesleğini icra etme imkanı sunmaktadır.
15. Diş Hekimliği Fakültesi: Diş Hekimliği eğitimi veren bu fakülte, öğrencilere diş sağlığı alanında uzmanlaşma imkanı sunmaktadır.
16. Eczacılık Fakültesi: Farmasötik Bilimler, Klinik Eczacılık gibi eczacılık alanında eğitim veren bölümler bu fakültede yer almaktadır.
17. İlahiyat Fakültesi: İslami İlimler, İslam Hukuku gibi ilahiyat alanında eğitim veren bölümler bu fakültede bulunmaktadır.
18. Mimarlık Fakültesi: Mimarlık eğitimi veren bu fakülte, öğrencilere mimarlık alanında uzmanlaşma imkanı sunmaktadır.
19. Tıp Fakültesi: Tıp eğitimi veren bu fakülte, öğrencilere doktorluk mesleğini icra etme imkanı sunmaktadır.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü bünyesinde yer alan bölümler:
Tıp Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İletişim Fakültesi
İşletme Fakültesi

Psikoloji bölümü
İngilizce Öğretmenliği bölümü
Bilgisayar Mühendisliği bölümü
Mimarlık bölümü
İktisat bölümü