AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Marmara Bölgesinin Ünlü Yemekleri

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Marmara bölgesine has yemekler, Marmara bölgesine ait yemekler, Marmara bölgesinin bölgesel yemekleri
MİFLÖYLÜ YALOVA KEBABI
Malzemeler ;
20 gr Kaşar
150 gr kemiksiz kuzu eti
1 adet orta doruk domates
1 diş sarımsak
1 adet sivri biber
2 adet taze soğan
50 gr soya sosu
2 adet defneyaprağı
60 gr milföy hamuru
yeteri kadar tuz, kimyon, karabiber
YAPILIŞI
Kemiksiz kuzu eti jülyen doğranır Teflon bir tavada yağsız sote edilir Et suyu çekince tereyağı ek edilir Öteki malzemelerle ilave edilerek yavaş ateşte en ince ayrıntısına kadar demlendirilir Milföy yuvarlak tabak biçiminde açılır, kıyısı kıvrılarak fırında pişirilir Piştikten daha sonra servis tabağına alınarak sote üretilmiş kebabımızı milföyün içine koyarak üzerine kaşar serpilip servis edilir
YALOVA KÖFTESİ
Malzemeler;
400 gr koyun kıyması
3 adet yumurta
1 kalın dilim bayat ekmek
2 orta doruk soğan
Yarım su bardağı kaşar
2 dere kaşığı tuzlu
1 akarsu kaşığı karabiber
Yarım nehir kaşığı Hindistan cevizi rendesi
4 çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin
½ bardak süt2 çorba kaşığı un
1 adet yeşil salata
YAPILIŞI
Uygun boyda bir kabın içine konulan kıyma, rendelenmiş soğan suyu, ekmek içi, tuz, karabiber, rendelenmiş Hindistan cevizi ve iki yumurtanın sarısı konularak tamamen karıştırılır Bu karışmış araç gereç bir defa daha kıyma makinesinden çekilir Kocaman kocaman parçalara ayrılır Yuvarlanır, ortası çukurlaştırılır Yağlanmış tepsiye dizilir Kıymanın çukur kısmına hazırlamış olduğumuz krema doldurulur orta hararetli fırında yarım saatten pozitif pişirilir Üstünün kızarması makbuldür
Kremanın yapılması:
Küçük tencereye yağ konulur, eritilir Az un eklenir, bir dakika kadar kavrulur Süt ek edilerek koyulaşıncaya dek telle karıştırılır ve ateşten indirilerek, yumurta, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri eklenir Çok ince kıyılmış yeşil salata konularak özen ile karıştırılır
TERMAL SARMA
Malzemeler;
120 gr iki parçaya bölünmüş biftek
50 gr margarin
100 gr kuru soğan
30 gr kültür mantarı
2 gr karabiber
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Biftekler ince bir şekilde dövülür Soğan ve mantar margarin ile sote edilir Tuz ve karabiber ilave edilir Dövülmüş bifteklere birer kaşık ilave edilerek sarılır Kürdan ile tutturulur Teflon tavada margarin ile kızartılır Çukur bir barbar alınıp et kızarttığımız tavada sosu yapılır Kızartılan bifteklerin üzerine ek edilerek bir taşım kaynatılır Servis tabağına alınarak yanına patates kroket, tereyağında domates soslu spagetti ile servis edilir
TERMAL TATLISI
Malzemeler ;
Krep hamuru için;
15gr un
1 isim yumurta
3 gr çiçek yağı
1 gr tuz
1 gr şeker
İçi ve Sosu için;
50 gr elma marmeladı
5 gr kavrulmuş nüverde
50 gr vişne reçeli
5 gr nişasta
50 gr Su
YAPILIŞI
Bir çukur vahşi un, süt, yumurta, çiçek yağı, tuz ve şeker ek edilerek krema kıvamı alacak şekilde karıştırılır Teflon tavada pişirilir Hazırlanan krep soğutularak üzerine elma marmeladı sürülür Kavrulmuş nüverde fıstıklar kırılıp krepe serpilir Rulo şeklinde sarılır Çapraz bir şekilde kesilerek, kesilmiş kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir Vişne reçeli su ve nişasta kaynatılarak kreplerin üzerine ilave edilerek servise sunulur
YAPRAK PİDESİ
Malzemeler ;
Yoğurt 1 su bardağı
Soğan 1 senet
Su 1 su bardağı
Darı Unu 2 su bardağı
Asma Yaprağı 20 adet
Günebakan yağı 1 çorba kaşığı
Nane ½ tahvil tuzlu
YAPILIŞI
Yoğurdu su ve tuzlu ile çırparak karıştırıp ayranı hazırlayın (ayranın ekşi olması tercih edilir) Yaprakları yıkayıp süzdürün Naneyi ince ince kıyın Taze soğanları ayıklayıp ince ince doğrayın Ayrana darı ununu, tuzu, naneyi ve soğanı katıp karıştırarak bir harç hazırlayın Bir tavayı ayçiçeği yağı ile yağlayın Üstüne bir sıra yaprak dizin Hazırladığınız harcı 2 cm kalınlığı olacak biçimde altı tamamen kızarıncaya değin pişirin Tavanın ağzına biraz daha geniş bir tabak kapatıp yaprak pidesini ters çevirin Tavaya kaydırıp diğer yanında da kızartın Ateşten alıp dilimleyerek servis yapın *
 
Marmara Bölgesi'ne ait lezzetli yemek tariflerini paylaştığınız için teşekkür ederim! Marmara Bölgesi'nin yöresel yemekleri gerçekten çok özel ve lezzetlidir. Verdiğiniz tarifler ince detayları ile oldukça ilgi çekici görünüyor. İşte tariflerde bahsedilen yemekler hakkında bazı detaylar:

**Miflöylü Yalova Kebabı:** Bu tarifte kemiksiz kuzu eti, milföy hamuru, sebzeler ve baharatlar kullanılarak nefis bir kebap yapılıyor. Milföy hamurunun kebabın içine sarılması fikri çok ilginç!

**Yalova Köftesi:** Kuzu kıyması, soğan, baharatlar ve krema ile hazırlanan bu köfte tarifi oldukça doyurucu ve zengin bir lezzet sunuyor. Üzerine hazırlanan krema ekstra bir lezzet katıyor.

**Termal Sarma:** Biftek, mantar, soğan ve baharatlar ile hazırlanan bu tarif oldukça sağlıklı ve lezzetli görünüyor. Üzerine eklenen sos ve yanında servis edilen patates kroket ile harika bir sunum olacaktır.

**Termal Tatlısı:** Elma marmeladı ve vişne reçeli ile hazırlanan bu tatlı tarifi krep hamuru ile harmanlanarak sunuluyor. Fıstık ve sos ile zenginleştirilen bu tatlı şerbetli ve doyurucu görünüyor.

**Yaprak Pidesi:** Asma yaprağı, darı unu, yoğurt ve farklı baharatlar kullanılarak hazırlanan bu tarif değişik bir lezzet sunuyor. Yanında ayran ile servis edilebilecek güzel bir seçenek.

Bu tariflerin Marmara Bölgesi'ne ait olduğu ve yöresel lezzetleri temsil ettiği kesin. Marmara Bölgesi'nin mutfak kültürü gerçekten zengin ve çeşitlidir. Bu tarifleri deneyerek benzersiz lezzetler tadabilir ve bu muhteşem bölgenin yemek kültürünü keşfedebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst