AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Marka tescil belgesi kac yil gecerlidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Marka tescil belgesi kaç yıl geçerlidir?​

Koruma süresi değişken olmakla birlikte bir çok ülkede tescilli markalar 10 yıl süre ile korunur.

Uzman benzerlik araştırması nedir?​

Benzerlik araştırması, yapılması düşünülen marka veya tasarım başvurusunun aynısı veya benzerleri için daha önceden yapılmış başvuru veya tesciller olup olmadığını belirlenmesi için yapılır. Araştırmanın sonucunda tespit edilen aynı veya benzer başvuru ve tesciller listelenir ve belgelendirilir.

Markalar kaç yıl geçerlidir?​

Markalar kaç yıl geçerlidir?
556 sayılı KHK m. 40 uyarınca tescilli markanın koruma süresi başvuru tarihinden itibaren on yıldır. Bu süre, onar yıllık dönemler halinde yenilenir.

Şahıs Şirketi Marka Tescili alabilir mi?​

Şahıs Şirketi Marka Tescili alabilir mi?
Kanun Hükmünde Kararnamenin marka tanımına bakıldığında “… Şahıslar ancak vergi sicil kaydı sahibi olmak ve ticari faaliyette bulunmak suretiyle marka tesciline müracaat edebilirler.

Uzman benzerlik araştırması ne kadar sürer?​

Marka Başvurusu yapıldıktan sonra Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Şekli inceleme (Başvuru Evraklarının doğruluğu ) ve daha sonra Benzerlik araştırması yapılır.Bu araştırmalar ortalama 2-4 ay sürmekte olup sonucunda olumlu görülen başvurular Resmi Marka Bülteni ile 2 ay süre ile 3.şahısların itirazı için ilan …

Hangi kelimeler marka olamaz?​

Ticaret alanında cins, çeşit, vasıf, kalite, miktar, amaç, değer, coğrafi kaynak belirten veya malların üretildiği, hizmetlerin yapıldığı zamanı gösteren veya malların ve hizmetlerin diğer karakteristik özelliklerini belirten işaret ve adlandırmaları münhasıran veya esas unsur olarak içeren işaretler de marka olarak …

Tescilli markalar kaç yıl süre ile korunur?​

Tescilli markalar kaç yıl süre ile korunur?
Tescil edilen bir marka, başvuru tarihinden itibaren 10 yıl süre ile korumadan yararlanır. 10’ar yıllık periyotlarla yenilenmek suretiyle tescilli bir markanın sınırsız bir süre ile korunması mümkündür.

Markanın hukuki koruma süresi dolduktan sonra yenileme talebi ne kadar sürede yapılır?​

Markanın hukuki koruma süresi dolduktan sonra yenileme talebi ne kadar sürede yapılır?
Koruma süresi sona eren marka, sahibinin veya onun yetkili kıldığı vekilin talebi halinde yenilenir. Yenileme talebinin yapılması koruma süresinin sona erdiği ayın son gününden önceki altı ay içinde gerçekleştirilir.
 
Marka tescil belgesi genellikle 10 yıl süreyle geçerlidir. Ancak koruma süresi ülkelere göre değişkenlik gösterebilir. Türkiye'de ise tescilli markanın koruma süresi başvuru tarihinden itibaren on yıldır ve bu süre onar yıllık dönemler halinde yenilenir.

Uzman benzerlik araştırması, yapılacak marka veya tasarım başvurusunun önceden benzeri olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılan bir araştırmadır. Bu araştırma sonucunda aynı veya benzer başvurular belirlenir ve listelenir.

Şahıs şirketi marka tescili alabilir. Ancak başvuruda bulunabilmek için vergi sicil kaydı sahibi olmak ve ticari faaliyette bulunmak gerekmektedir.

Marka başvurusu yapıldıktan sonra Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından şekli inceleme ve benzerlik araştırması yapılır. Bu süreçler genellikle 2-4 ay sürmektedir. Olumlu sonuçlanan başvurular, Resmi Marka Bülteni'nde yayınlanarak 3. şahısların itiraz etme hakkı verilir.

Markaların hukuki koruma süresi dolduktan sonra sahibinin veya yetkili kıldığı vekilin talebi doğrultusunda yenilenebilir. Yenileme talebi koruma süresinin sona erdiği ayın son gününden önceki altı ay içinde yapılmalıdır. Bu sayede tescilli bir markanın sınırsız bir süreyle korunması mümkün olabilir.

Hangi kelimelerin marka olamayacağı konusunda ise ticaret alanında cins, çeşit, vasıf, kalite, miktar, amaç, değer, coğrafi kaynak belirten veya malların üretildiği, hizmetlerin yapıldığı zamanı gösteren veya malların ve hizmetlerin diğer karakteristik özelliklerini belirten işaret ve adlandırmaları içeren kelimeler marka olarak kabul edilmez. Bu tür kelimeler marka olarak tescil edilemezler.
 
Geri
Üst