AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Marka basvurusuna itiraz gelirse ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Marka başvurusuna itiraz gelirse ne olur?​

Marka tescil başvuru sahibi veya marka tescil başvurusuna itiraz eden, Kurul kararını bildirim tarihinden itibaren 2 ay içerisinde Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesine dava açarak Kurul kararının iptal edilmesini talep etme hakkına sahiptir.

Marka başvurusuna kimler itiraz edebilir?​

İtiraz Türk Patent nezdinde kayıtlı marka vekilleri ile sunulabilir ve bunun için bir vekaletnameye ihtiyaç bulunmamaktadır.

Marka tescil başvurusu hangi durumlarda reddedilir?​

Marka tescil başvurusu hangi durumlarda reddedilir?
(6) Tescil başvurusu yapılan markanın başkasına ait kişi ismini, ticaret unvanını, fotoğrafını, telif hakkını veya herhangi bir fikri mülkiyet hakkını içermesi hâlinde hak sahibinin itirazı üzerine başvuru reddedilir.

Marka tescilinin reddine ilişkin itirazlar ne kadar süre içinde yapılmalıdır?​

Marka tescilinin reddine ilişkin itirazlar ne kadar süre içinde yapılmalıdır?
Türk Patentin verdiği ret kararına karşılık yapılacak olan itiraz, Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu (“Kurul”) tarafından incelenir. İtiraz, marka başvurusunun ret kararın bildirim tarihinden itibaren iki ay içerisinde yapılmalıdır.

Marka tescil yayına itiraz nedir?​

Marka yayınına itiraz, markanın tescili istenilen sınıf veya sınıflarda daha önce başvurusu yapılmış veyahut tescilli aynı veya benzer bir marka bulunması halinde, önceden başvurusu veya tescili gerçekleşmiş marka sahipleri adına itiraz edilmesi işlemidir.

Itiraza karşı görüş bildirme nasıl yapılır?​

Marka başvurusuna itiraz edilen başvuru sahibi, itiraza karşı görüş bildirebilir. Karşı görüş 556 Sayılı Marka KHK’ nin Madde 36 çerçevesinde başvuru sahibine veya vekiline tebliğ edilir. Markasına itiraz gelen başvuru sahibi vekili kanalıyla gelen itiraza karşı görüş bildirir.

Itirazın başvuru sahibine bildirimi ne demek?​

Itirazın başvuru sahibine bildirimi ne demek?

Marka karşı görüş ne demek?​

Marka karşı görüş ne demek?
Marka itirazına karşı görüş bildirme, markaların tescil işlemlerini tamamlarken karşılaşabilecekleri itirazlara karşı savunma yapabilmelerini sağlayan ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kontrolü yapılan görüş bildirileridir.

Tescil talebi reddedilen kişinin ne kadar süre içinde itiraz etmesi gerekir?​

MarKHK m. 35 f. 1 uyarınca tescil başvurusuna kötü niyet itira- zında bulunanın talebi reddedildiğinde, itiraz sahibi, red kararının kendisine tebliğinden itibaren 2 ay içinde itirazda bulunabilir (m. 47 f. 1).

Marka tescil süreci nedir?​

Marka tescil başvurusu, ön araştırmanın ardından TPK’ya yapılır. TPK başvuru dosyasını şeklen, benzerlik ve marka olma vasıfları açısından inceleyip kabul eder. Bu aşamanın ardından markalar bülteninde ilgili markayı 3. Şahısların itirazına açar.

Marka itiraza karşı görüş bildirme nasıl yapılır?​

Marka itiraza karşı görüş bildirme nasıl yapılır?

Marka tescil işlemleri nelerdir?​

Marka tescil işlemleri nelerdir?
Marka Tescili İşlemi Nasıl Yapılır?
- Aşama – Markanın Ön Araştırması ve Analizi:
- Aşama – Marka Başvurusu:
- Aşama – Başvurunun Şeklen İncelenmesi:
- Aşama – Başvurunun Mutlak Ret Sebepleri Açısından İncelenmesi:
- Aşama – Resmi Marka Bülteninde Yayın:
- Aşama – Tescil Ücretinin Yatırılması:
- Aşama – Marka Tescil Belgesi:
 
Marka başvurusuna itiraz geldiğinde, itiraz süreci hukuki bir süreçtir ve marka tescil başvuru sahibi ile itiraz eden arasında çeşitli adımları içerir. Öncelikle, marka tescil başvuru sahibi veya itiraz eden kişi, Kurul kararını bildirim tarihinden itibaren 2 ay içerisinde Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesine dava açarak Kurul kararının iptal edilmesini talep edebilir.

Marka başvurusuna itiraz edebilecek kişiler Türk Patent nezdinde kayıtlı marka vekilleridir ve bu işlem için vekaletnameye ihtiyaç bulunmamaktadır. Eğer marka tescil başvurusu, başkasına ait kişisel bilgileri içeriyorsa (isim, ticaret unvanı, fotoğraf, telif hakkı vb.), hak sahibinin itirazı üzerine başvuru reddedilebilir.

Marka tescilinin reddine ilişkin yapılan itirazlar, Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından incelenir ve marka başvurusunun ret kararına karşı itiraz, bildirim tarihinden itibaren 2 ay içerisinde yapılmalıdır. Bu süreçte marka tescil süreci devam eder ve markanın tescili istenilen sınıf veya sınıflarda benzer bir marka bulunması halinde, marka sahipleri adına itirazda bulunulabilir.

Marka başvurusuna itiraz eden kişiye, marka başvuru sahibinin itirazı bildirilir ve marka karşı görüş bildirme süreci başlar. Bu süreç, markanın tescil işlemlerini tamamlarken karşılaşabileceği itirazlara karşı savunma yapabilmesini sağlar. Tescil talebi reddedilen kişinin ise itiraz etme süresi tescil başvurusuna kötü niyet itirazında bulunulduğunda 2 aydır.

Marka tescil sürecinde ise başvuru dosyası ön araştırma sonrasında TPK'ya sunulur ve benzerlik, marka olma vasıfları açısından incelenir. Bu sürecin ardından markanın bülteninde ilan edilir ve 3. şahısların itirazına açık hale gelir. Marka tescil işlemleri adımlar halinde gerçekleşir ve marka tescil belgesi alındıktan sonra markanın tescil işlemi tamamlanmış olur.
 
Geri
Üst