SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Margarinsiz Tereyağsız Browni Kurabiye (Muhteşem Nemlilik) Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Islatmak İçin
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Kaplaması İçin
Hindistan cevizi ya da antep fıstığı
Margarinsiz Tereyağsız Browni Kurabiye (Muhteşem Nemlilik) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tencereye şerbet için şeker ve su alınarak 10 dakika kaynatılır.
Kaseye yumurta ve şeker alınarak beyaz köpük olana kadar çırpılır (Fırında yayılmaması için yeterli çırpmak gerekir. ).
Akabinde içine sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Daha sonra içine kakao eklenerek güzelce çırpılır.
Kaseye 2 su bardağı kadar un, kabartma tozu ve vanilyası ekledikten sonra ele çok yapışacağı için evvel spatula ile karıştırılır.
Daha sonra yarım su bardağı unu da ekleyerek güzelce yoğuralım (Ele yapışmaya devam edecektir bu kademede fazladan un eklemiyoruz, korkmaya gerek yok )
Hamur bu etaptan sonra buzdolabında 10 dakika bekletilir bu müddet sonunda hamur asla ele yapışmayacak.
Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz büyük kesimler alınarak elle yuvarlanarak üzerine bastırılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Tüm hamura tıpkı süreç uygulandıktan sonra 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 – 18 dakika kadar pişirilir (Pişerken üzerinde çatlaklar oluşacak bu normaldir).
Pişen kurabiyeleri şerbete atıp aldıktan sonra isterseniz hindistan cevizi yahut antep fıstığı ile kaplayabilirsiniz Tam browni kıvamında olan bu kurabiyeyi deneyen herkese afiyet olsun
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Islatmak İçin
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Kaplaması İçin
Hindistan cevizi ya da antep fıstığı
Margarinsiz Tereyağsız Browni Kurabiye (Muhteşem Nemlilik) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tencereye şerbet için şeker ve su alınarak 10 dakika kaynatılır.
Kaseye yumurta ve şeker alınarak beyaz köpük olana kadar çırpılır (Fırında yayılmaması için yeterli çırpmak gerekir. ).
Akabinde içine sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Daha sonra içine kakao eklenerek güzelce çırpılır.
Kaseye 2 su bardağı kadar un, kabartma tozu ve vanilyası ekledikten sonra ele çok yapışacağı için evvel spatula ile karıştırılır.
Daha sonra yarım su bardağı unu da ekleyerek güzelce yoğuralım (Ele yapışmaya devam edecektir bu kademede fazladan un eklemiyoruz, korkmaya gerek yok )
Hamur bu etaptan sonra buzdolabında 10 dakika bekletilir bu müddet sonunda hamur asla ele yapışmayacak.
Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz büyük kesimler alınarak elle yuvarlanarak üzerine bastırılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Tüm hamura tıpkı süreç uygulandıktan sonra 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 – 18 dakika kadar pişirilir (Pişerken üzerinde çatlaklar oluşacak bu normaldir).
Pişen kurabiyeleri şerbete atıp aldıktan sonra isterseniz hindistan cevizi yahut antep fıstığı ile kaplayabilirsiniz Tam browni kıvamında olan bu kurabiyeyi deneyen herkese afiyet olsun