Margarin den peynir nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
198.141
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Margarin den peynir nasıl yapılır?​

Margarinin kuru madde oranı yüzde 90. Su katılarak çoğaltıyorlar. İçine nişasta, iade peynir koyarak hiç süt katılmadan peyniri imal ederek satıyorlar. Ortalama 20 ton margarinle 45 ton peynir imal edildiğinde 500 ton süt kullanılmamış oluyor.

Peynire un katılır mı?​

Beyaz Peynir: Kültürlü beyaz peynir normal şartlarda zayıf sütlerden yapılması gerekirken, bazı işletmeler tarafından klasik peynir yapımından sonra elde edilen peynir altı suyunun kaynatılması ve bu suya nişasta, un, kireç gibi maddelerin ilave edilmesi ile yapılmakta.
Peynir de nişasta kullanılır mı?
Bunun haricinde kaşar peynirde raf ömrü geçmiş ürünler yani ucuz hammadde kullanılmaktadır. Ucuz hammaddeler soya unu, köy peynirleri, ithal peynir tozları, bitkisel yağ, nişasta ve kıvam arttırıcı, su tutucu katkılar.
Peynir yapımında hangi nişasta kullanılır?
Bugün evde kendi kaşar peynirimizi yapalım dedik ve mısır nişastası kullanarak 1 litre sütten tam 1,5 kg kaşar peyniri hazırladık. Kahvaltılarınızda, böreklerinizde, poğaçalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Peynirde kuru madde tayini nasıl yapılır?​

Peynirde kuru madde tayini hassasiyetle 3 g numune tartılır, cam baget yardımıyla kumla iyice karıştırılarak kabın dibine yayılır. Sert yipte peynir öreneği analiz ediliyorsa yaklaşık 3 ml damıtık su eklenerek kum ile peynir karıştırılır. durumda konarak 4 saat süreyle kurutulur.

Kuru maddede süt yağı nedir?​

Kurumadde ve yağ oranı son derece yüksek bir süt çeşididir. Kurumadde oranı ortalama %17.5 ve yağ oranı %7.5’tir. Laktasyonsonlarına doğru yağ oranı daha da artar ve %10 hatta bazen %15’e kadar yükselebilir.
Gerçek Ezine peyniri nasıl olur?
Ezine Peyniri İçerisinde ne kadar süt bol ise o kadar ağır basmalıdır. Hafif ekşimsi bir tat olmalı bıçağa az miktarda yapışmalı ancak akmamalıdır. Yumuşak değil orta sertlikte veya sert olmamalıdır. Ezine peynirinin çok sert ve dağılıyor olması keçi sütünün bol olduğunu işaret eder.
 
Geri
Üst