Mardin Usulü Kitlet

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mardin Adabı Kitlet Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
5 su bardağı köftelik bulgur
5 su bardağı irmik
2,5 su bardağı un
İsteğe bağlı biber salçası
İç harcı için
500 gram kıyma yahut kuşbaşı
15 tane soğan
Maydanoz
Kurutulmuş nane
Karabiber
Biber salçası
Tuz
Sıvı yağ

Mardin Tarzı Kitlet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel tencereye kıyma yahut kuşbaşı etinizi alın ve onu güzelce haşlayın.
Biraz suyunu çekince yağını dökün ve robotta çekilmiş soğanları elinizle sıkın suyunu çeksin.
Sonra kavrulan etin üzerine soğanları atın onla da 5- 10 dakika kavrulsun.
Salça ve baharatları maydanozu atın onla da 3 4 dakika karıştırın ve sonra altını söndürün pişen harcı bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
Hamuru yapmak için.Önce köftelik bulgur ve irmiği her ikisini 5 su bardağı olarak koyalım kaba ve onları bir hoş karıştırın suyla ıslatın düzgünce.
Sonra üzerini kapakla kapatın.
10 dakika sonra unu ek edin onu da karıştırın ve isteğe bağlı biber salçası koyup düzgünce yoğurun.
Sonra elinize hamur modülü alın şayet biçim alıyorsa olmuştur ben halli çekip attım sizde istediğiniz halde de yapabilirsiniz.
Pişirimi tavaya yağı alalım ve yağ kızarınca tek tek kızartmaya alalım.
Mardin Tarzı Kitlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst