AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Maraş Usulü Tarhana Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Maraş Yordamı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
300 gram Maraş tarhana
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk litre su

Maraş Yolu Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tarhamızı derin bir tencereye alalım suyu ekleyip tuzunu da atıp 30dk ıslatalım.
Daha sonra ocağa alalım ve 20 dk kaynatalım.
Çorbamız pişerken sosu hazırlayalım.
Tavamıza sıvı yağı koyalım.
Sarımsağımızı çok az kızartalım ve kekiğimizi atıp ocağı kapatalım.
Kaynayan tarhanamızın altını kapatıp sosunu üzerine dökelim. Çorbamız servise hazır.Afiyet olsun.
Maraş Adabı Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst