Maraş Dondurması Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kahraman Maraş Dondurması,
Dondurma tarifi,




Malzemeler:
5 su bardağı Sut (Tercihen koyun sutu )
1 bardaktan biraz fazla şeker ( 250 gram)
3 gram ( 1 tatlı kaşığı ) SAF sahlep
Yapılışı:
Sutu corba tenceremize alıp kaynatalım Kaynayan sute şekerimizi ilave edip tekrar kaynatalımBu arada bir kase suyun icinde sahlebimizi eritelim ( su az olacak; ancak 1 tatlı kaşığı sahlep icin bir kase su yeterli )Kaynayan şekerli sutumuze bir yandan erimiş sahlebimizi ağır ağır akıtırken, bir yandan da hızlı hızlı sutumuzu karıştıralım (Bu aşamada karıştırırken, biraz savurarak cırpar giib karıştırmakta fayda var )Sutumuz kaynadıktan 5 dakika kadar sonra tenceremizi ateşten alalım Ateşten aldığımız sutumuzun, once bir 5 dakika kadar kepce ile karıştırıp savurarak ilk sıcaklığının cıkmasını sağlayalımSonra sık sık ( her 5 dkda bir) aynı şekilde soğuyana kadar kepce ile savurup karıştıralım Bu işlem sutumuz soğuyana dek devam ederSoğuyan malzememizi dondurucuya girebilecek bir kaba aktarıp, Buzlukta veya derin dondurucuya donması icin bırakalım15 20 dakikada bir cıkarıp, kabın kenarında donmuş olan kısımları ortaya sıyırarak karıştırıp tekrar dolaba kaldıralım (Bu karıştırma işlemini tahta kaşıkla ve doverek yaparsak dondurmamız daha da sakızlanır Dondurmamız katı, sakız gibi olunca dolaptan alıp servis yapabilirizAfiyet olsun

imagesmarasdondurmasitarifiresimli5ad40459e5a18
 
Geri
Üst