AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Maolden mezun olmak icin kac kredi lazim?

Editör

Yeni Üye

Maölden mezun olmak için kaç kredi lazım?​

Öğrencinin öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 dönem ve üzerinde olması gerekir. Sekiz (8) dönem için toplanan kredinin en az 192 kredi olması gerekmektedir. Ortak derslerin tamamından barılı olunması veya bu derslerden muaf olunması gerekmektedir.

Yüz yüze eğitim tamamlanmadan mezun olunur mu?​

Yüz yüze eğitimi bitirmek tek başına mezun olmak için yeterli değildir. Döneminizin en az sekiz olması ve zorunlu ortak dersinizin kalmaması gerekiyor.
Meslek lisesi diploması nereden alınır?​
Diplomamı nasıl ve nereden alabilirim? Dönem sonunda mezun olan Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra ( konu ile ilgili duyuruları Mesleki Açık Öğretim Lisesi web sayfasından takip ediniz ) koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir.

Diploma ne zaman basılır?​

Diploma ne zaman basılır?
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin okulunun Birim Öğrenci İşlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Meslek lisesi kaç kredi ile bitiyor 2021?​

Meslek lisesi kaç kredi ile bitiyor 2021?
Mezun olmak için toplam 170 kredi toplamanız gereklidir. Ortak dersleri muhakkak vermeniz gereklidir. En az 8 dönem derslere devam etmeniz gereklidir.

Meslek lisesi kaç kredi?​

*** Mesleki Açık Lise Kredi sistemine göre ders vermektedir. Kredili sistemle Kültür dersleri dışarıdan, Alan dersleri yüz yüze alınır. Kültür(ortak-seçmeli) Derslerden 110 kredi, alan(mesleki) Derslerden ise 130 kredi toplamda 240 krediyi tamamlayanlar mezun olurlar.

Yüz yüze eğitim kaç kredi veriyor?​

Yüz yüze eğitimini, (130 Kredi, Kültür derslerinden 116 Kredi)
Yüzyüze eğitim kaç kredi?​
20. Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca kabul edilen 14.09.2018 tarihli ve 127 sayılı karar ekinde yer alan haftalık ders çizelgesine göre, uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimle en az 96 kredilik Alan Dersi almak zorundadırlar.

Orjinal lise diploması nereden alınır?​

Orjinal lise diploması nereden alınır?
Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri’ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.

Diploma ücreti ne kadar?​

Diploma ücreti ne kadar?
Buna göre; 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir. 2021 AÖL DİPLOMA NASIL SORGULANIR?

Mesleki açık öğretim lisesi kredi düştü mü?​

Mezuniyet için alınması gereken alan/dal derslerinde talim terbiye kurulu başkanlığının yeni ders dağılım çizelgelerine göre değişikliğe gidilmiştir. Buna göre daha önceki dönemlerde mesleki ve teknik eğitim alanları için 130 imam hatip alanı için 110 kredilik alan dersi kredisi uygulaması sona ermiştir.

10 sınıftan Açık Öğretim Geçiş kaç kredi?​

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir.
Lise 4 Terk Açık Öğretim kaç kredi?​
Ancak bu öğrenciler gerekli kredi miktarını toplayamadığı takdirde isterlerse muaf oldukları dersi yeniden seçebilirler. Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi 170’dir. Örgün eğitimden ara sınıftan gelen öğrenciler, örgünde başardığı derslerin, meslek dersleri hariç kredilerini alırlar.

Okutulacak en az alan kredisi nedir?​

Okutulacak en az alan kredisi nedir?
Ortaokul diploması ve ara sınıftan gelerek tasdikname ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıt olan öğrencilerin mezun olabilmeleri için; zorunlu dersinin kalmaması, başarılması gereken en az 90 alan kredisi ile birlikte toplamda 212 krediyi alması, yüz yüze eğitimi ve gerekli dönem şartını tamamlaması durumunda …

Mesleki Açık Öğretim Lisesinden nasıl mezun olunur?​

Mesleki Açık Öğretim Lisesinden nasıl mezun olunur?
AÇIK ÖĞRETİM AÖL LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması.

Maölden mezun olmak için en az 192 kredi gereklidir. Mezun olmak için öğrencinin en az 8 dönem boyunca derslere devam etmesi ve ortak dersleri tamamlamış ya da muaf olmuş olması gerekir.

Yüz yüze eğitimi tamamlamak tek başına mezun olmak için yeterli değildir. En az 8 dönem boyunca eğitim alınması ve zorunlu ortak derslerin tamamlanmış olması gerekmektedir.

Meslek lisesinden mezun olmak için 2021 yılında toplam 170 kredi toplamak gerekmektedir. Bu kredilerin içinde ortak derslerin de mutlaka verilmiş olması gereklidir.

Mesleki Açık Lise, kredili sistemle işlemektedir. Kültür derslerinden 110 kredi, alan derslerinden ise 130 kredi toplayarak toplamda 240 krediyi tamamlayan öğrenciler mezun olurlar.

Diploma ücreti konusunda 14 Mart 2014 tarihinden sonra mezun olan öğrencilerden diploma harç bedeli alınmamaktadır.

Ayrıca, Mesleki Açık Öğretim Lisesinden mezun olmak için toplamda en az 192 kredi toplanması gerekmektedir. Ortak derslerin tamamlanmış veya muaf olunmuş olması da önemlidir. Dil ve Anlatım dersinden muaf olunmaması durumunda bu dersin başarılması gerekmektedir. Ayrıca, en az bir dönem sınava gitmiş olmak da mezuniyet şartları arasındadır.

Geri