AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Manyak misin sen hakaret mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.633
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Manyak mısın sen hakaret mi?​

Yargıtay: “Utanmaz, alçakça, manyak” demek hakaret değil.

Küfür etmenin cezası ne kadar?​

Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Defol git demek hakaret mi?​

Defol git demek hakaret mi?
Örneğin; terbiyesizlik yapma, defol git, okumuşsun ama adam olamamışsın, sülaleniz böyle sizin vb. sözler nezaket dışı kaba cümleler olmakla birlikte hakaret suçunu teşkil etmeyebilir.

Mal mısın demek hakaret mi?​

Mal mısın demek hakaret mi?
Savcılık karar verdi: ‘Mal’ demek hakaret değil.

Neler hakaret sayılır?​

“Hırsız”, “rüşvetçi”, “adi” , “sahtekar” gibi kelimeler de hakaret suçu oluşturur. “Eşek”, “köpek”, “öküz” “it” vb. hayvan isimleriyle hitap etmek de hakaret suçuna vücut verir. Kişiye isnat edilen somut olgu kişinin mevcut fiziksel veya psikolojik bir özelliğine vurgu yapsa da hakaret suçunu oluşturur.

Defol git demek ne demek?​

siktir git’in ince hali.

Mal bir küfür mü?​

Mal bir küfür mü?
“Mal” kelime anlamı alınıp, satılan “meta” anlamında bir sözcüktür. Yani genelevlerde çalışan kadınlar için de “mal” ya da “sermaye” kelimesi sarf edilmektedir. Argo kapsamında “aptal, beyinsiz, salak” anlamlarında kullanılsa da yine alınıp satılan “meta” anlamından arındırılarak kullanımı mümkün değildir.

Seni şikayet edeceğim demek suç mu?​

Seni şikayet edeceğim demek suç mu?
Bir haksızlığa uğrayan kişinin, karşı tarafa “sana dava açacağım, savcılığa şikayet edeceğim” vesaire sözleri tehdit olarak değerlendirilemez. Zira burada kişi hak arayışına gireceğini bildirmektedir.
Terbiyesiz argo mu?​
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, “terbiyesiz” sözünün hakaret değil kişisel değer yargısı niteliğinde kaba ve incitici söz olarak kabul edilmesine ve tazminat sorumluluğu gerektirmeyeceğine hükmetti.
Hangi hakaretler davası açılır?​
Hakaret Suçu Kime Karşı Açılır? Onur ve şerefe yönelik olarak somut bir fiil ya da olgu isnat ederek veya söverek hakaret suçu işleyen kişilere karşı saygınlığı zedelenen kişilerce hakaret davası açılabilir.
 
Evet, hakaret suçunun Türk Ceza Kanunu'nda tanımlandığını ve bu çerçevede belirli fiillerin hakaret olarak değerlendirildiğini belirtmek gerekir. Örneğin, bir kişiye onurunu zedeleyici ifadeler kullanmak, küçümseyici ve incitici sözler sarf etmek hakaret suçunu oluşturabilir. Ancak, bazı durumlarda kullanılan ifadelerin hakaret suçu kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceği konusunda belirsizlikler olabilir.

Örneğin, "Manyak", "Utanmaz", "Alçakça" gibi ifadelerin doğrudan hakaret olarak kabul edilmemesi durumu söz konusu olabilir. Yargıtay'ın verdiği karara göre bu tür ifadeler genellikle hakaret sayılmayabilir. Benzer şekilde, "Defol git" gibi sözler de bazı durumlarda sadece nezaket dışı kaba cümleler olarak nitelendirilip hakaret suçu teşkil etmeyebilir.

Ancak, belirtmek gerekir ki, "Hırsız", "Rüşvetçi", "Adi", "Sahtekar" gibi somut olguları isnat eden kelimeler veya hayvan isimleriyle hakaret etmek kesinlikle hakaret suçu olarak kabul edilir. Yani hakaret suçunun varlığı durumunda, mağdur kişi dava açarak haklarını arayabilir.

Özetle, hakaret kavramı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir ve her durumun ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, iletişimde nezaket kurallarına uyarak karşılıklı saygı çerçevesinde ifade etmek her zaman önemlidir.
 
Geri
Üst