AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mantolama hangi hava sartlarinda yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mantolama hangi hava şartlarında yapılır?​

Dış cephe mantolama +5 ile +30 derece arasındaki ısı sıcaklıklarında yapılabilir. Tabi bunda hava koşulları da önemli. Ülkemizde -5 derece de görüyor, +40 derece de görüyor. Dolayısıyla mevsimsel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında +5 ile +30 derece arasındaki değerlerde her zaman mantolama yapılabilir.

Isı yalıtımı iç mi dıştan mı?​

Soru: Isı yalıtımının içeriden veya dışarıdan yapılması fark eder mi? Cevap: Isı yalıtımında dıştan yapılan ısı yalıtımı (mantolama) daha verimlidir. Bu şekilde bina kabuğu bir manto gibi dış hava koşullarından kesintisiz bir şekilde yalıtılmış olur.

En kaliteli ısı yalıtımı hangisi?​

En kaliteli ısı yalıtımı hangisi?
EPS ve XPS’e göre ağırlığı daha fazla ve fiyatı daha pahalı bir malzeme olan taş yünü ısı yalıtım levhaları su emme açısından en düşük performansa sahiptir. Nefes alma kabiliyeti ise EPS ve XPS’e göre daha iyi, su buharı geçirgenlik değeri en iyi olan ısı yalıtım levhadır.

Dış cephe mantolama ne kadar sürer?​

Dış cephe mantolama ne kadar sürer?
Dış cephe mantolama uygulama süresi, binanın metrajına, binanın mimarisine, uygulanacak olan ekibin sayısına ve hava koşullarına göre farklılık gösterir. Normalde ortalama 1000 m² lik bir bina, olumsuz koşullar olmadığı takdirde GNYAPI profesyonel kadrosuyla 15 ila 25 gün içerisinde bitmektedir.

Mantolama ne kadar dayanır?​

Genel olarak firmalar sizlere 5 ile 10 yıl arasında garanti vermektedir.

Taş yünü iç cephede kullanılır mı?​

Sorusuna yanıt olarak, volkanik kayaçların çok yüksek derecelerde ısıtılarak elde edilen bir yapı malzemesi olan taş yünü, binalarda yalıtım amacıyla ve dış cephe uygulamalarından kullanılır şeklinde cevaplanabilmektedir.

Mantolama su geçirir mi?​

Mantolama su geçirir mi?
Bina duvarlarına yapılan mantolama neticesinde bina veya ev içinde havada bulunan su buharının duvarlardan atılması engellenmemelidir. Bu nedenle mantolamada kullanılan sistem bileşenlerinin de su buharı geçişini engellemeyecek malzemeden olması gerekir. Su buharı geçirgenlik direnç katsayısı da denir.

Dış cephe mantolama işlemi genellikle +5 ile +30 derece arasındaki ısı sıcaklıklarında yapılır. Ancak hava koşulları da önemli olduğundan, mevsimsel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında bu değerlerdeki hava sıcaklıklarında her zaman mantolama yapılabilir. Ülkemizde -5 derece de görülebileceği için de dikkat edilmesi gerekmektedir.

Isı yalıtımı içeriden veya dışarıdan yapılabilir ancak genelde dışarıdan yapılan dış mantolama daha verimli olmaktadır. Bu şekilde bina daha kesintisiz bir şekilde dış hava koşullarından yalıtılmış olur.

En kaliteli ısı yalıtım malzemesi arasında taş yünü çoğu zaman tercih edilen bir seçenektir. Taş yünü ısı yalıtım levhaları su emme açısından daha düşük performansa sahip olup nefes alma kabiliyeti diğer malzemelere göre daha iyidir.

Dış cephe mantolama süresi ise binanın özelliklerine, metrajına, hava koşullarına ve uygulama ekibinin sayısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Normal şartlarda 1000 m²'lik bir binanın mantolama işlemi, 15 ila 25 gün arasında tamamlanabilir.

Mantolama genellikle firmalar tarafından 5 ile 10 yıl arasında garanti süresi verilerek yapılmaktadır. Bu süreçte oluşabilecek sorunlarda kapsamlı bir koruma sağlanmaktadır.

Taş yünü genellikle dış cephede kullanılan bir malzeme olsa da iç cephede de kullanılabilir. Volkanik kayaçların yüksek derecelerde ısıtılmasıyla elde edilen taş yünü malzemesi, binalarda yalıtım amacıyla farklı alanlarda kullanılabilmektedir.

Mantolama su geçirmez bir işlem olmalıdır. Mantolama uygulaması sonrasında bina içindeki su buharının dışarı atılmasını engellememeli ve su buharının geçişi sağlanmalıdır. Bu nedenle mantolamada kullanılan malzemelerin su buharı geçirgenliği önemlidir.

Geri