AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mantinin ozelligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mantının özelliği nedir?​

Mantı, çeşitli baharatlarla çeşnilendirilen kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılan yemektir. Türk mutfağının olduğu kadar diğer Orta Asya mutfaklarının da bir parçası olan mantı, eski SSCB ülkelerinde de popüler bir yiyecektir.

Kayseri mantısının özelliği nedir?​

Gelelim Kayseri mantısına; Kayseri mantısının en önemli özelliği, oldukça küçük kapatılmasıdır. Bunun ölçüsü, eskiden beri söylenerek günümüze kadar gelmiş olan “Bir Şimşir Kaşıkta Kırk Tane Mantı” olarak belirlenmiştir. Bir başka özelliği ise diğer mantılardan farklı olarak kıvamının daha sulu olmasıdır.
Mantı ile neler yapılabilir?
Hazır Mantı ile Pratik ve Leziz 13 Tarif
- #2 Mantı Çorbası ( Çok Pratik ) merveli.mutfak.
- #3 Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası Kevser Comba.
- #4 Mantı Salatası (videolu)
- #5 Nohutlu Mantı Yemeği (videolu)
- #6 Mantılı Tarhana Çorbası
- #7 Mantılı Çorba Tarifi Videosu.
- #8 Ekşili Mantılı Nohut.
- #9 Şişberek (Tavuk Etli-Hazır Mantılı)

Mantı hamuru nasıl olur?​

Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?
- Derince bir karıştırma kabına 3,5 su bardağı un , 1 çay kaşığı tuz ekleyelim.
- Ortasına 1 adet yumurtayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Karıştırırken 1 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ekleyelim.
- Hamurun ne çok sert ne de yumuşak olacak bir kıvama gelene kadar yoğuralım.

Ev yapımı mantı tarifi nasıl yapılır?​

Ev Yapımı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Büyük bir kaba suyu, yumurtayı ve tuzu alıp karıştırın.
- Sonra unu da azar azar ilave edip, sert bir hamur olacak şekilde yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru 20 dakika dinlendirin.
- Hamuru açacağınız yere çok az un serpin, üzerine hamuru koyarak üzerine de un serpin.
Mantı hamuru nasıl olmalı?
Mantı hamurunun kulak memesi kıvamından biraz daha sert olması gerekir. Hamur özleşene kadar iyice yoğurmadan güzel bir mantı hamuru elde edemezsiniz. Mantı hamurunun en önemli püf noktası içine eklenen yumurtasıdır.
Kayseri Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu derin bir kabın içine alın.
- İçine tuz, yumurtayı ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek yoğurmayı başlayın.
- Çok sert olmayan, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- Elde ettiğiniz hamurun üzerini ıslak bir bezle örterek oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Mantının Yanında Ne Gider?
Mantı kıymasının içine ne konur?
İç harç için kıyma, rende soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi yoğurun. Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın. Derin bir tencereye 10 su bardağı suyu ve tuzu koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 7 – 8 dakika haşlayın.

Çin Mantısına ne denir?​

çinlilerin wan tun dedikleri bu mantı ya uygur kardeşlerimiz man tu derler. bu man tu , çin halk dilinde yuvarlana yuvarlana hem biraz büyümüs hem de wanton adini almıştır. soya sosu ihtiva eden bir kaseciğe bandırılarak yenen iştah açıcı.

Kolay mantı hamuru nasıl yapılır?​

Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı unu bir yoğurma kabına boşaltın, ortasını açıp 1 adet yumurta, tuz ve 1 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurun.
- Ele yapışmayan, esnek bir hamur elde edince, üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın.
- İç malzeme için, 1 adet kuru soğanı rendeleyin. 250 gram kıymayı soğana ekleyin.
Kolay Ev mantısı nasıl yapılır?
Kolay Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerini bir kaba alıp azar azar su ilave ediyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Biraz dinlendiriyoruz, bu arada iç malzemesi için soğanı olabildiğince ince doğruyoruz (o kadar ince yapamazsanız rendeleyebilirsiniz, ama o zaman tadı farklı olacaktır.)

Mantı hamurunun kalınlığı ne kadar olmalı?​

5- Dinlenmiş hamurları kurmaması için nemli bir bezin içine aktarıyoruz. 6- Bir bezeyi alıp yufka hamurundan daha kalın olacak şekilde 2mm. kadar incelikte açıyoruz.
 
Geri
Üst