AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mantinin anavatani neresidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mantının anavatanı neresidir?​

Mantının kökeni Çin’e dayanıyor. Adını da Çin-Kore kökenli “mantou” sözcüğünden almıştır. Bizim şu anda mantıyı seviyor ve yiyor olmamızın nedeni ise Orta Asya Türkleri… Çünkü mantıyı Çinliler’den 13. yüzyılda öğrenenler Orta Asya Türkleri…

Pelmeni nasil yenir?​

Tatlı ve tuzlu olarak iki farklı biçimde hazırlanıyor pelmeni. Tatlı olanın içine meyveli bir sos, üzerine hafif şeker serpiliyor. Tuzlusu ise sade, peynirli, kıymalı olarak yapılıp, afiyetle tüketiliyor. Genelde sade yeniyor, kimi yerlerde üzerine hafif tereyağı gezdirildiği de oluyor.
Sibirische pelmeni ne demek?
rus mantısıdır, kanımca kayseri mantısından daha lezzetlidir, iki mantının arasındaki fark şudur ki; rus mantısının içinde 1 gram kıyma yerine misket buyukluğunde köfte bulunur. çılgın rus zekası bu mantıyı tencerede değilde ketılda pişirir. ketılı atmak suretiyle yoğurt eşliginde afiyetle yenilir.

Kürze nedir?​

Çerkez Mantısı (Kürze)

Mantı hangi ilde meşhur?​

Mantı, Türkiye’nin en güzel, en çok sevilen yöresel yemeklerinden biri. Mantı deyince akla önce Kayseri geliyor. Bu ilin bazı köylerinde, ayrıca Niğde, Sivas, Çorum, Yozgat, Tokat gibi illerin köylerinde de geleneksel olarak yapılıyor.
Mantı hangi yöreye ait?
Kayseri ile özdeşleşen ‘Mantı’nın 36 çeşidinin bulunması ve her birinin diğerinden lezzetli olması mantının haklı şöhretinin kaynağı olsa gerekir.
Hinkali (Gürcü mantısı) tarifi Nasıl yapılır? İlk olarak yoğurma kabına un alınır. İçine tuz, yumurta ve yeteri miktar kaynatılıp ılıtılmış su ilave edilir. Kulak memesinden biraz daha katı hamur yoğurulur ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
Kurze Sivas ve yöresine ait olan yöresel bir yemek olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kürze nasıl yapılır?
Kurze Nasıl Yapılır?
- Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
- Tuz, 1 fincan sirke ve yarım limonun suyunu ilave edip tavayı ocaktan alın.
- Hamur için; unu bir kaba alın.
- Unu kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur yoğurun.
- Hazırladığınız iç malzemeden ortasına yayın.
- Derin bir tencerede hafif tuzlu su kaynatın.
 
Geri
Üst