AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mantılı Sebzeli Bezelye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mantılı Sebzeli Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
500 gram bezelye
1 orta uzunluk patates
1 adet havuç
Yarım tavuk göğsü
1 adet soğan
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
1 ufak kase mantı
1 çay kaşığı nane dileğe göre
Yeteri kadar kaynar su

Mantılı Sebzeli Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce doğradığımız soğanları yağla tencereye alalım.
O kavrulurken bir tavukları küp küp doğrayıp soğanı ek edelim .
Patates ve havuçları da birebir halde küp küp keselim.
Soğanla tavuk kavrulunca salça ve toz biber tuz ekleyelim.
Üzerine tüm malzemeyi ekleyelim .
Kaynar su ek edelim.
Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynayınca altını kısalım 20 dk kadar pişirelim.
İçine nane atalım, altını kapatalım.
5 dk kadar dinlenince servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.
Mantılı Sebzeli Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst