Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı mantı
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça + 1 çay bardağına yakın su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Nane
Pulbiber
Kekik

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencerenin içerisine şu koyalım, tuz ekleyelim. Kaynatalım.
Kaynayan suya mantılarımızı koyup haşlayalım.Not : mantıları çabucak çıkarma imkanınız yok ise haşlanması bittikten sonra tencereye 2 su bardağı soğuk su ek ediniz. Soğuk su hamur olmalarını engelleyecektir.
Haşlanan mantılarımızı bir tabağa çıkartalım.
Ayrı bir kaseye sarımsakları rendeleyelim.
İçerisine tuz,yoğurt koyup karıştıralım.
Sıvı yağımızı bir tavaya alalım. Yağ ısınınca salçayı ekleyip kavuralım. Kavrulan salçamızın içerisine su ekleyelim bir taşım kaynatalım.
Mantımızın üzerine yoğurdumuzu dökelim.
Pişen salça sosumuzu da ekleyelim.Nane,kekik,pülbiber ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst