AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mantı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için ;
500 gram un
225 ml su
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
İç harç için;
250 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz / karabiber
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 kase yoğurt
İsteğe bağlı sarımsak

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 500 gram unumuzu karıştırma kabına alıp ortasını çukurlaştıralım ve buraya yumurtamızı kıralım.
Çatal yardımıyla çırpalım yavaş yavaş kenardaki unlardanda alarak çırpmaya devam edelim.
Daha sonra suyumuzu ve tuzumuzada ekleyelim.
Elimizle yoğurmaya geçebiliriz.
Hamurumuzu uygunca hava almayacak halde streçle kaplayıp oda sıcaklığında 25-30 dk dinlenlendirelim.
Hamurun kıvamı için bu koşul dinlenince daha hoş oluyor.
Hamurumuz dinlenirken iç gereçlerimizi hazırlamaya geçebiliriz.
Soğanımızı rendenin büyük tarafıyla rendeleyebiliriz yahut rondodan istediğimiz büyüklüğe gelinceye kadar çekebiliriz.
Rendenin küçük tarafıyla yaparsak soğan çok sulanır.
İç harcımız için tüm gereçleri ekleyip güzelce yoğuralım.
Dinlenen hamurumuzu istediğimiz boyutta bezelere ayırıp açmaya başlayabiliriz.
Ben genelde küçük bezelere ayırıyorum zira açması daha pratik geliyor.
Dinlenen hamurumuzun kıvamı çok yeterli olduğu için ekstra un eklemeden açmaya başlayabiliriz.
Bu etapta istediğiniz kalınlıkta açıp, istediğiniz boyutta kesip, istediğiniz formu verebilirsiniz.
Önemli olan hamurun ölçülerinin dışına çıkmamak.
Hamur sert oldu su ekleyeyim yahut yumuşak oldu un ekleyeyim demeyin tıpkı ölçüleri kullanın sahiden hoş kıvamlı bir hamur oluyor.
İsterseniz ölçüleri iki katına çıkarıp daha fazla mantı elde edebilirsiniz.
Ben bu ölçünün 2 katını kullanıp buzluğuma atıyorum çok pratik oluyor.
Tepsiye fırın kağıdı serip mantıları donduruyorum daha sonra poşetliyorum böylelikle mantılar birbirine yapışmıyor.
pişirmek istediğiniz vakit suda haşlayıp soslarla servis edebilirsiniz.
Sosumu hazırlarken ise tereyağını eritip salça ekliyorum yahut tereyağına kırmızı tozbiber hangisini isterseniz.
Sumak ve nane ile servis edebilirsiniz çok yakışıyor.Şimdiden afiyet olsun .
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst